Διεθνή

Βοσνία: Με κυβερνητική εγγύηση το δάνειο των 614 εκατ. δολ. από την Κίνα στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας EPBiH

Βοσνία: Με κυβερνητική εγγύηση το δάνειο των 614 εκατ.  δολ. από την Κίνα στην εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας EPBiH

Θα προσθέσει νέα μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα της Tuzla

Η κυβέρνηση της Βοσνίας συμφώνησε την Παρασκευή 17/8/2018 να εγγυηθεί δάνειο ύψους 614 εκατομμυρίων ευρώ από την κινεζική τράπεζα  Exim για να βοηθήσει την βοσνιακή επιχείρηση κοινής ωφέλειας EPBiH να προσθέσει νέα μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα της Tuzla.
Το ποσό καλύπτει το 85% της συνολικής αξίας της σύμβασης που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο για τη μεγαλύτερη επένδυση στη μεταπολεμική ενεργειακή υποδομή της Βοσνίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της αυτόνομης Βοσνιακής-Κροατικής Ομοσπονδίας.
Το 2014 η EPBiH επέλεξε μια κοινοπραξία του ομίλου China Gezhouba και του Guandong Electric Power Design για να προσθέσει τη μονάδα των 450 megawatt (MW), αλλά το έργο καθυστέρησε με τη γραφειοκρατία και τις διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με τους όρους εγγύησης, η κυβέρνηση ανέφερε μια αποπληρωμή δανείου 20 ετών, περιλαμβανομένης μιας πενταετούς περιόδου χάριτος και μια εφάπαξ πληρωμή από την EPBiH ύψους 47,6 εκατομμυρίων βοσνιακών μάρκων (27,7 εκατομμύρια δολάρια) σε περιφερειακό ταμείο εγγυήσεων.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η νέα μονάδα στο σταθμό 715 MW Tuzla είναι απαραίτητη για να αντικαταστήσει τις τρεις ξεπερασμένες υποδομές της, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης