Διεθνή

Στις Μπαχάμες μεταφέρεται ο εμπορικός κόμβος της Shell στην Λατινική Αμερική

Στις Μπαχάμες μεταφέρεται ο εμπορικός κόμβος της Shell στην Λατινική Αμερική

Η παραγωγή πετρελαίου της Shell στη Νότια Αμερική σημείωσε έντονη άνοδο το 2016 μετά την εξαγορά της BG Group, η οποία είχε μεγάλο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων στη Βραζιλία

Οι traders πετρελαίου της Royal Dutch Shell στο νησί Barbados της Καραϊβικής ετοιμάζονται για ένα σκληρό ανταγωνισμό  καθώς μεταφέρονται στις Μπαχάμες τον επόμενο μήνα.
Η μετεγκατάσταση του εμπορικού κόμβου της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λατινική Αμερική θα διευκολύνει τους εργαζόμενους να ταξιδεύουν σε πελάτες της βασικής περιοχής, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η παραγωγή πετρελαίου της Shell στη Νότια Αμερική σημείωσε έντονη άνοδο το 2016 μετά την εξαγορά της BG Group, η οποία είχε μεγάλο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων στη Βραζιλία. Η χώρα αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 10% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου του ομίλου.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, η παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή ήταν 335.000 bpd, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας. Το 2015, η παραγωγή της Νότιας Αμερικής ήταν μόνο 38.000 bpd.
"Η Shell Western Supply and Trading μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μετεγκαθίσταται από τα Μπαρμπάντος στις Μπαχάμες, με ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018", δήλωσε η εκπρόσωπος.
"Η απαίτηση κίνησης προέκυψε μετά την επέκταση του αποτυπώματος των πελατών μας μετά την ολοκλήρωση της BG. Καθώς θέλουμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, η εγκατάσταση στις Μπαχάμες θα μας επιτρέψει να συναντούμε πιο συχνά με τους πελάτες μας. "
Στο παρελθόν, το γραφείο επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στη διαπραγμάτευση στη Δυτική Αφρική, ιδιαίτερα το πετρέλαιο που εξέρχεται από τη Νιγηρία όπου έχει σημαντική παρουσία, είπε μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.
Το γραφείο περίπου 45 ατόμων έχει πολλούς ομογενείς που χειρίζονται όλη την αλυσίδα γύρω από τις συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πλευράς, της νομικής, της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων, ανέφερε η πηγή.
Η Βραζιλία παραμένει βασική επενδυτική επιλογή για τη Shell, η οποία ανέλαβε φέτος περισσότερες άδειες ανοικτής θαλάσσης. Η χώρα έχει μερικές από τις πιο δελεαστικές υπεράκτιες γεωλογίες του κόσμου, με δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από ένα παχύ στρώμα αλατιού στον βυθό του ωκεανού.
Η γοητεία της Καραϊβικής και οι ήσυχες, παρθένες παραλίες καθιστούν τις θέσεις εργασίας στο γραφείο της Shell μεταξύ των πιο πολυπόθητων, δήλωσαν οι traders.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης