Διεθνή

Συμφωνία ΗΠΑ και Παναμά για επενδύσεις στην εισαγωγή και διανομή LNG

Συμφωνία ΗΠΑ και Παναμά για επενδύσεις στην εισαγωγή και διανομή LNG

Στόχο της συμφωνίας είναι η ενίσχυση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ , η ανάπτυξη ενεργειακών πόρων της Λατινικής Αμερικής και η ενίσχυση της ζήτησης.

Ο Παναμάς υπέγραψε συμφωνία  με τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας των ΗΠΑ με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις στην εισαγωγή και διανομή υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Λατινική Αμερική.
Ο κ. David Malpass, υφυπουργός Οικονομικών για τις διεθνείς υποθέσεις, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η «συμφωνία-πλαίσιο» είναι η πρώτη από τις χώρες της περιοχής που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις για την αύξηση της πρόσβασης σε φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια.
Η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας υπό την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με την ονομασία America Crece, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ , την ανάπτυξη ενεργειακών πόρων της Λατινικής Αμερικής και την ενίσχυση της ζήτησης.
Ο κ. Malpass βρίσκεται στον Παναμά για την υπογραφή και τα εγκαίνια ενός σημαντικού νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 381 μεγαβάτ στο Colon του Παναμά, υπό την ηγεσία της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ενέργειας AES Corp.
Σε συνέντευξη  επεσήμανε ότι οι νέες επενδύσεις που ενθαρρύνονται από τη συμφωνία θα βοηθήσουν το έργο AES Colon να μετατραπεί σε κόμβο διανομής LNG, με  τα φορτία που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποστέλλονται σε άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και της Νικαράγουα.
Αυτές οι χώρες και πολλά νησιά της Καραϊβικής βασίζονται πλέον σε μεγάλο βαθμό στο πετρέλαιο για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, με τη Βενεζουέλα να αποτελεί τον σημαντικό τους προμηθευτή.
Το 2017, η γαλλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Engie και η  AES δημιούργησαν μια κοινή επιχείρηση για την εμπορία και πώληση LNG σε τρίτους στην Κεντρική Αμερική χρησιμοποιώντας τον τερματικό σταθμό του Παναμά ως διανομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης