Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας ζητά το Ιράν από την ΕΕ

tags :
Επιτάχυνση των διαδικασιών για την διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας ζητά το Ιράν από την ΕΕ

"Οι Ευρωπαίοι και άλλοι υπογράφοντες της συμφωνίας (Κίνας και Ρωσίας) προσπαθούν να σώσουν τη συμφωνία ... αλλά η διαδικασία είναι αργή. Πρέπει να επιταχυνθεί ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για τη διάσωση μιας πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump εγκατέλειψε τον Μάιο ανακοίνωσε  την Δευτέρα 20/8/2018 το Ιράν.
"Οι Ευρωπαίοι και άλλοι υπογράφοντες της συμφωνίας (Κίνας και Ρωσίας) προσπαθούν να σώσουν τη συμφωνία ... αλλά η διαδικασία είναι αργή. Πρέπει να επιταχυνθεί ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ΜπBahram Qasemi σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση σύμφωνα με το Reuters.
 "Το Ιράν βασίζεται κυρίως στις δικές του δυνατότητες για να ξεπεράσει τις νέες κυρώσεις της Αμερικής".
Τα ευρωπαϊκά κράτη προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι το Ιράν θα έχει αρκετά οικονομικά οφέλη για να το πείσει να παραμείνει στη συμφωνία από τότε που οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία, κάτι που το Trump είπε ότι ήταν "βαθιά λανθασμένο".
Η Ουάσιγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις στο Ιράν τον Αύγουστο, στοχεύοντας στο εμπόριο χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, στις αγορές δολαρίων ΗΠΑ και της αυτοκινητοβιομηχανίας της.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης στους πολίτες της ΕΕ να συμμορφώνονται με αυτές ή σχετικών δικαστικών αποφάσεων και επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να προβούν σε νομικές ενέργειες για την ανάκτηση πιθανών ζημιών από μέρη που αποχωρούν από τις συμβάσεις λόγω των κυρώσεων.
Ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Κίνα και η Ρωσία δηλώνουν ότι θα κάνουν περισσότερα για να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις τους να παραμείνουν δεσμευμένες στο Ιράν. Αλλά η προοπτική των αμερικανικών κυρώσεων φαίνεται να αρκεί για να πείσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να απομακρυνθούν από την χώρα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης