Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: H Total αποχώρησε από το έργο φυσικού αερίου South Pars

tags :
Ιράν: H Total αποχώρησε από το έργο φυσικού αερίου South Pars

Σε εξέλιξη η διαδικασία αντικατάστασης

Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν δήλωσε  τη Δευτέρα  20/8/2018 ότι η Γαλλική Total  έχει εγκαταλείψει επισήμως το Ιράν, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, ανέφερε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
"Η διαδικασία για την αντικατάσταση (Total) με μια άλλη εταιρεία βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο Bijan Zanganeh, προσθέτοντας ότι η Total δεν εργάζεται πλέον στη σύμβασή της για την ανάπτυξη της φάσης 11 του έργου φυσικού αερίου South Pars.
Η ιστοσελίδα του υπουργείου πετρελαίου SHANA ανέφερε επίσης ότι ο Zanganeh δήλωσε ότι η Total είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να αποχωρήσει πριν από δύο μήνες.
Οι Ιρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο παρελθόν ότι η κινεζική CNPC θα μπορούσε να αναλάβει το μερίδιο της Total στο έργο  φυσικού αερίου  South Pars αυξάνοντας το ποσοστό της πάνω από 80% από το 30% που κατέχει σήμερα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στο Ιράν μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από την πυρηνική συμφωνία του 2015. Η συμφωνία είχε επιβάλει όρια στις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν σε αντάλλαγμα για την επιβολή κυρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης