Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη από τα κινέζικα ΜΜΕ για την «απάντηση» της κυβέρνησης στους δασμούς των ΗΠΑ

Στήριξη από τα κινέζικα ΜΜΕ για την «απάντηση» της κυβέρνησης στους δασμούς των ΗΠΑ

Στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ

Την εκτίμηση πως η Κίνα θα βγει πιο ισχυρή από τον πόλεμο των δασμών με τις ΗΠΑ διατυπώνουν κινέζικα ΜΜΕ, τα οποία παράλληλα εκφράζουν την στήριξη τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντίποινα κατά των νέων δασμών που επέβαλε ο Trump.
«Η Κίνα θα βρει έναν τρόπο να επωφεληθεί από τη διαμάχη των δασμών με τις ΗΠΑ.
Όσον αφορά τον εμπορικό πόλεμο, αυτό που η Κίνα πραγματικά πρέπει να κάνει είναι να επικεντρώσει στο να χειριστεί σωστά τις δικές της υποθέσεις» αναφέρει σε άρθρο της η People’s Daily, «όργανο» του κυβερνώντος Κομουνιστικού Κόμματος.
«Η διακυβέρνηση του προέδρου Xi Jinping θα χρησιμοποιήσει αυτήν την αντιπαράθεση ως μια ευκαιρία να αντικαταστήσει τις εισαγωγές, να προωθήσει την τοπικότητα ή να αναπτύξει μια προηγμένη παραγωγή προσανατολισμένη στις εξαγωγές» υποστηρίζει η People’s Daily.
Σημειώνεται πως χθες το Πεκίνο ανακοίνωσε την επιβολή δασμών ύψους 60 δις ευρώ σε εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ, προχωρώντας σε αντίποινα κατόπιν των νέων δασμών της διακυβέρνησης Trump σε κινέζικα προϊόντα, συνολικού ύψους 200 δις ευρώ.
«Η Κίνα θα ξεπεράσει τον εμπορικό πόλεμο και θα βγει ισχυρότερη από αυτήν» αναφέρει η ελεγχόμενη από το κράτος China Daily.
«Εάν πραγματικά οι ΗΠΑ θέλουν να μπει ένα τέλος στην εμπορική αντιπαράθεση, θα έπρεπε να δείξουν περισσότερη ειλικρίνεια και να υιοθετήσουν μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων.
Η εμπορική αντιπαράθεση δεν θα αναγκάσει την Κίνα να υποκύψει στην πίεση των ΗΠΑ» υποστηρίζει η China Daily.
Σημειώνεται πως πλέον αναμένεται η επόμενη κίνηση του Trump, καθώς είχε προειδοποιήσει πως αν στην απόφαση του να επιβάλλει δασμούς 10% σε κινέζικα προϊόντα ύψους 200 δις ευρώ από τις 24/9 (το ποσοστό θα αυξηθεί στο 25% έως τα τέλη του έτους), υπήρχε αντίδραση από το Πεκίνο, θα ανακοίνωσε νέα επιβολή δασμών.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης