Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Iberdrola για εγκατάσταση 200 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2019

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Iberdrola για εγκατάσταση 200 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2019

10 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η νέα αυτή επένδυση

Η κορυφαία επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ισπανίας, η Iberdrola, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ένα έργο με στόχο την εγκατάσταση πάνω από 200 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα έως το 2019.

Αυτοί οι 200 σταθμοί φόρτισης θα τοποθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι οδηγοί να μπορούν να βρουν ένα ανά 100 χιλιόμετρα. Ο τύπος της φόρτισης θα ποικίλει ανάλογα με το χρόνο που απαιτείται για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας και οι χρήστες θα επιλέξουν μεταξύ γρήγορης φόρτισης (50kW), εξαιρετικά γρήγορης (150kW) και «έξτρα» εξαιρετικά γρήγορης (350kW).

Λεπτομερέστερα, οι σταθμοί θα τοποθετηθούν κατά μήκος των κύριων εθνικών οδών της χώρας και αναμένεται να διπλασιάσουν το εθνικό δίκτυο της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Iberdrola, το σχέδιο φτάσει σε όλες τις πρωτεύουσες της επαρχίας και στους δημόσιους χώρους πρόσβασης στις κύριες πόλεις.

Ανάλογα με το όχημα και τους διαφορετικούς τύπους φόρτισης, τα οχήματα θα μπορούσαν να αποκτήσουν πλήρη φόρτιση σε 5 έως 40 λεπτά. Κάθε σταθμός μπορεί να εξυπηρετήσει μεταξύ δύο και επτά οχημάτων τη φορά.

Το έργο αναμένεται να οδηγήσει σε ολοκλήρωση μιας επένδυσης ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Θα αποτελεί μέρος του σχεδίου της εταιρείας να εγκαταστήσει μέχρι το 2021, 25.000 σταθμούς φόρτισης για οικιακή, επαγγελματική και δημόσια χρήση.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης