Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές αργού της Κίνας το Σεπτέμβριο

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές αργού της Κίνας το Σεπτέμβριο

Έφθασαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας το Σεπτέμβριο έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 12/10/2013, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες διύλισης φαινόταν να προωθούν το απόθεμά τους πριν από το χειμώνα.
Οι αποστολές στη χώρα τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε 37,12 εκατομμύρια τόνους ή 9,05 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), από 9,04 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο και σημειώνοντας την τρίτη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σύμφωνα με τα στποιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων.
Οι συνολικές εισαγωγές αργού κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 6% από την ίδια περίοδο το 2017 σε 336 εκατ. τόνους ή 8,98 εκατ. Bpd.
Μερικοί κινέζοι διυλιστές δήλωσαν ότι ανησυχούσαν ότι η άνοδος των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου θα έβλαπτε τα περιθώρια κέρδους τους.
"Η αύξηση των εισαγωγών επιβραδύνθηκε το Σεπτέμβριο (εν μέρει) λόγω της πιθανώς θετικής αύξησης της εγχώριας παραγωγής αργού", δήλωσε ο Sengyick Tee, σύμβουλος της SIA Energy στο Πεκίνο.
Ο διεθνής δείκτης αναφοράς futures του αργού πετρελαίου Brent LCOc1 ανήλθε σε περίπου 80,60 δολάρια ανά βαρέλι την Παρασκευή, ποσοστό μεγαλύτερο από 20% από την αρχή του έτους.
Όσον αφορά το μέλλον, η Κίνα έχει αυξήσει τις μη κρατικές ποσοστώσεις εισαγωγής πετρελαίου για το 2019, ενισχύοντας ενδεχομένως τις εισαγωγές του εμπορεύματος.
Οι συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 7,62 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία, μειωμένες από 7,76 εκατομμύρια τόνους τον Αύγουστο. Οι εισαγωγές κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2018 ανήλθαν σε 64,78 εκατ. τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 34%.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης