Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία ζητά από την ΕΕ να παρέμβει στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπής CO2

Η Πολωνία ζητά από την ΕΕ να παρέμβει στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπής CO2

"Η σταθερή λειτουργία της αγοράς ETS έχει μεγάλη σημασία για τον πολωνικό ενεργειακό τομέα, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον άνθρακα", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας

Ο υπουργός Ενέργειας της Πολωνίας Krzysztof Tchorzewski ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα 15/10/2018 να παρέμβει στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπής CO2 λόγω των αυξανόμενων τιμών.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Πολωνίας.

Τα δικαιώματα εκπομπής CO2 που αποτελούν αντικείμενο εμπορικών συναλλαγών στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ETS) αποτέλεσαν το προϊόν που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών φέτος, οδηγώντας σε σημαντική άνοδο το κόστος παραγωγής των πολωνικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, οι οποίες παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους με τη χρήση ρυπογόνου άνθρακα.
"Η σταθερή λειτουργία της αγοράς ETS έχει μεγάλη σημασία για τον πολωνικό ενεργειακό τομέα, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον άνθρακα", δήλωσε ο Tchorzewski σύμφωνα με το Reuters.
"Αναμένουμε από την Κομισιόν να λάβει αποφασιστικά μέτρα".
Ο υπουργός είπε ότι η Επιτροπή διαθέτει αρκετά μέσα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να παρέμβει, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης επιπλέον διακαιωμάτων εκπομπής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης