Διεθνή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει η Gazprom εξ ολοκλήρου τον Turkish Stream

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει η Gazprom εξ ολοκλήρου τον Turkish Stream
Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 11,4 δισ. ευρώ και η Gazprom έχει προϋπολογίσει για φέτος να επενδύσει στο έργο 700 εκατομμύρια ευρώ
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της Gazprom, Oleg Aksyutin, να χρηματοδοτήσει η Gazprom την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «όλες οι συνθήκες για την υλοποίηση του Turkish Stream με βάση τους όρους της χρηματοδότησης είναι θετικές».
Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 11,4 δισ. ευρώ και η Gazprom έχει προϋπολογίσει για φέτος να επενδύσει στο έργο 700 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 392 εκατομμυρίων ευρώ πέρσι.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής της Gazprom, Andrey Kruglov, η εταιρεία κατήρτισε με συντηρητικές προβλέψεις τον προϋπολογισμό του 2017, εκτιμώντας ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν κατά μέσο όρο στα 48 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του φυσικού αερίου στα 166 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.
Σύμφωνα ωστόσο με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Δ.Σ. της Gazprom, Alexander Medvedev, η εταιρεία αναμένει το 2017 αύξηση της μέσης τιμής των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη σε 180-190 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα από 167 δολάρια το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης