Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak: Η Ρωσία διατηρεί την πρόβλεψή της για τιμή πετρελαίου στα 55-60 δολ. το 2017

Novak: Η Ρωσία διατηρεί την πρόβλεψή της για τιμή πετρελαίου στα 55-60 δολ. το 2017
Ο Νόβακ προέβλεψε ακόμη, ότι η κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθεί το 2017 κατά τουλάχιστον 1,2 με 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει τις προβλέψεις του για τις τιμές του πετρελαίου το 2017, παρά τα σημερινά στοιχεία για τα αποθέματα και τις δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Αλεξάντερ Νόβακ από το Κουβέιτ.
«Η σημερινή κατάσταση είναι στα όρια των προβλέψεων-στόχου που είχαμε θέσει νωρίτερα», είπε.
Υπενθυμίζεται, ότι το Ρωσικό υπουργείο Ενέργειας έχει προβλέψει, ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα κυμανθούν κατά μέσο όρο μεταξύ 55 και 60  δολαρίων το βαρέλι το 2017.
Όσον αφορά στις συζητήσεις που έγιναν στο Κουβέιτ για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και το ενδεχόμενο παράτασής της, ο Ρώσος υπουργός είπε, ότι διαπιστώθηκε μία μεγαλύτερη δυναμική στη μείωση της παραγωγής τον Φεβρουάριο του 2017 και υποστήριξε ότι συνολικά τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και τα μη μέλη που υπέγραψαν τη συμφωνία, έχουν φθάσει σε βαθμό συμμόρφωσης 94% σε αυτήν.
Απαντώντας στο ενδεχόμενο παράτασης της συμφωνίας, είπε ότι η Ρωσία δεν είναι ακόμη έτοιμη να παρουσιάσει τη θέση της.
Είπε ακόμη, ότι η μείωση της παραγωγής της Ρωσίας θα φθάσει στο 100% της συμφωνίας, δηλαδή στα 300.000 βαρέλια την ημέρα, στα τέλη Απριλίου του 2017.
Ο Νόβακ προέβλεψε ακόμη, ότι η κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθεί το 2017 κατά τουλάχιστον 1,2 με 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Ο Ρώσος υπουργός αποκάλυψε ακόμη, ότι Μόσχα και Δαμασκός συζητούν τη συμμετοχή Ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών στα κοιτάσματα της Συρίας για την αποκατάσταση των υποδομών και της παραγωγής πετρελαίου της χώρας.
Όπως είπε, είχε μάλιστα συνάντηση με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Συρίας Αλί Γκανέμ, με τον οποίο όπως σημείωσε «συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα της συμμετοχής των μεγάλων Ρωσικών εταιρειών σε έργα σχετικά με την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια».

Αρχική δημοσίευση: 27/03/2017 10:40

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης