Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 100 ημέρες της προεδρίας Trump κόστισαν 20 δισ. δολ. στην χρηματιστηριακή αξία της Exxon Mobil

Οι 100 ημέρες της προεδρίας Trump κόστισαν 20 δισ. δολ. στην χρηματιστηριακή αξία της Exxon Mobil
 Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι  της προεδρίας Trump από το  Reuters
Τους κερδισμένους και τους χαμένους στις αμερικανικές αγορές των 100 πρώτων ημερών της προεδρίας του Donald Trump, παραθέτει το πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2017.
Σε αυτές τις 100 ημέρες υπήρξαν 65 συνεδριάσεις στη Wall Street.
Μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση, οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones Industrial Average κατέγραψαν άνοδο 5% και 6% αντίστοιχα, ανεβάζοντας την επίδοση τους στο +15% και +17% από την 8η Νοεμβρίου 2016, οπότε και ο κ. Trump εξελέγη πανηγυρικά, κόντρα στις προβλέψεις.
Βέβαια, αυτή η εικόνα δεν υφίσταται για όλες τις γιγαντιαίες αμερικανικές εταιρείες…
Για παράδειγμα, η Exxon Mobil, της οποίας ηγείτο ο νυν υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, έχασε κατά τη διάρκεια της προεδρία Trump 20 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία (-6%).
Στο ίδιο κλίμα και η Goldman Sachs, η μεγαλύτερη εισηγμένη του Dow Jones, η οποία έχασε το 3% της κεφαλαιοποίησής της από την 20η Ιανουαρίου 2017.
Η αντίστοιχη επίδοση για τη Morgan Stanley είναι 4%.
Μάλιστα, στο μεσοδιάστημα από τις εκλογές οι τράπεζες είχαν επωφεληθεί τα μέγιστα από τις προοπτικές για τροποποίηση ή ακόμα και κατάργηση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου, γνωστού ως «Dodd-Frank».
Στο άλλο άκρο, οι New York Times έχουν αυξήσει την αξία τους κατά 10%!
Το αγαπημένο social media του Αμερικανού Προέδρου, το Twitter, έχει χάσει το 8% της χρηματιστηριακής του αξίας, όσο αυλήθηκε για τον γίγαντα του λιανεμπορίου Nordstrom…

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης