Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την πλήρη εμπιστοσύνη στον Έιντε για το Κυπριακό εξέφρασε ο ΟΗΕ μετά τις αιχμές Κοτζιά

Την πλήρη εμπιστοσύνη στον Έιντε για το Κυπριακό εξέφρασε ο ΟΗΕ μετά τις αιχμές Κοτζιά
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον διαμεσολαβητή, ότι βρίσκεται πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης εναντίον του.
Την στήριξη του ΟΗΕ στον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτιέρες, Στεφάν Ντούγιαριτς, ερωτηθείς αν ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών έχει απαντήσει στην επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά σχετικά με τον κ. Έιντε.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον διαμεσολαβητή, ότι βρίσκεται πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης εναντίον του.
Ο κ. Ντούγιαριτς επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής από τον γ.γ. του ΟΗΕ, εντούτοις όπως είπε, δεν ήταν εις γνώση του, αν έχει απαντηθεί και θα το εξετάσει.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι θα πρέπει πρώτα να λάβει την απαντητική επιστολή ο παραλήπτης, πριν αυτή γνωστοποιηθεί δημόσια.
Ερωτηθείς από ποιον πληρώνεται ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Ντούγιαριτς τόνισε, ότι ο κ. Έιντε είναι μέλος του προσωπικού του Διεθνούς Οργανισμού και ότι τα Ηνωμένα Έθνη εξακολουθούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο έργο που ο ίδιος και η ομάδα του επιτελούν σχετικά με το πολύ σημαντικό ζήτημα της Κύπρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης