Διεθνή

Delek: Το Ισραήλ προτίθεται να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Τουρκία έως το 2020 – 2021

Delek: Το Ισραήλ προτίθεται να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Τουρκία έως το 2020 – 2021
Ο Άμπου επεσήμανε, ότι «όπως και κάθε άλλο μεγάλο project εξόρυξης, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί, ότι θα επιτραπεί η κατασκευή του αγωγού ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Τουρκία».
Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Τουρκία από το κοίτασμα Leviathan στη Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των θυγατρικών της ισραηλινής Delek Group, Delek Drilling και Avner, Γιόσι Άμπου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Μιλώντας στη σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Άμπου δήλωσε, ότι η πρόταση για μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία είναι πολύ βιώσιμη.
Ωστόσο επεσήμανε, ότι «όπως και κάθε άλλο μεγάλο project εξόρυξης, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί, ότι θα επιτραπεί η κατασκευή του αγωγού ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Τουρκία» και προέτρεψε την Άγκυρα «να βεβαιωθεί, ότι υπάρχει ζήτηση στην τουρκική αγορά».
«Η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας είναι αρκετά ευθυγραμμισμένοι από τεχνικής απόψεως» ανέφερε ο Αμπού, προσθέτοντας ότι «μια συμφωνία με την Τουρκία θα έδινε μια κερδοφόρα βάση και για τις δύο πλευρές μακροπρόθεσμα».
«Μπορούμε να μεταφέρουμε σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου στην Τουρκία μέχρι το 2020-2021, σχεδόν 1 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα, γι' αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό», συμπλήρωσε.
Σημείωσε ακόμη, ότι «έχουν πραγματοποιηθεί εποικοδομητικές συζητήσεις με την Τουρκία τους τελευταίους μήνες».
Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Ανατολικής Μεσογείου της Noble Energy, Keith Elliott, δήλωσε ότι χρειάζονται δύο πράγματα για μεγάλης κλίμακας έργα αγωγών.
«Χρειάζονται μεγάλες συνεργασίες και επίσης πολύ σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου για να μετακινηθούν σε αυτές τις αγορές» δήλωσε ο Elliott, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ είναι σε καλή θέση να ανταγωνιστεί και να επιτύχει ένα τέτοιο έργο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης