Διεθνή

Ρωσία: Συνομιλίες του υπουργείου Ενέργειας με εγχώριους παραγωγούς πριν την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ

Ρωσία: Συνομιλίες του υπουργείου Ενέργειας με εγχώριους παραγωγούς πριν την συμφωνία με τον ΟΠΕΚ
Η Ρωσία θα προετοιμάσει τη θέση της για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης, δήλωσε  ο υπουργός Ενέργειας Alexander Novak  
Το ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας και οι εθνικές εταιρείες πετρελαίου θα συζητήσουν για τη συνέχιση μιας συμφωνίας περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου με τον ΟΠΕΚ μέχρι τις 24 Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός Alexander Novak την Παρασκευή 28/4/2017.
«Σίγουρα θα συνομιλήσουμε με  εταιρείες, σε επίπεδο ανώτατων στελεχών, πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης», δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με το TASS  .
Ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών θεμάτων συζητείται σε μια τέτοια συνάντηση, δήλωσε ο Novak. "Το ζήτημα (της συμμετοχής της Ρωσίας στην επέκταση των συμφωνιών ) έχει σίγουρα ενδιαφέρον και γι 'αυτό θα το συζητήσουμε", πρόσθεσε.
Η Ρωσία θα καθορίσει τη θέση της σχετικά με την παράταση της συμφωνίας περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ μετά από τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης που έχει  προγραμματιστεί στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με τον Novak.
"Θα διατυπώσουμε τη θέση μας από τη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης που θα διεξαχθεί στη Βιέννη (στις 24 Μαΐου )  Εξακολουθούμε να συζητάμε για αυτό το θέμα", ανέφερε ο υπουργός.
Οι χώρες του ΟΠΕΚ και 11 χώρες εξαγωγής πετρελαίου που δεν είναι μέλη της σύμπραξης δεσμεύθηκαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το επίπεδο του Οκτωβρίου 2016.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Ρωσία πρόκειται να μειώσει την παραγωγή κατά 2,7% στο επίπεδο του περασμένου Οκτωβρίου ή κατά 300. 000 την ημέρα.
Η Ρωσία μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 254.000 βαρέλια ημερησίως από τις 27 Απριλίου και θα προχωρήσει σ τη μείωση του στόχου κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως στο πλαίσιο της συμφωνίας περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ στις αρχές του Απριλίου, σύμφωνα με τον Novak.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης