Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Επέκταση της συμφωνίας για τα πετρελαϊκά πεδία του Αζερμπαϊτζάν

BP: Επέκταση της συμφωνίας για τα πετρελαϊκά πεδία του Αζερμπαϊτζάν
Η υφιστάμενη συμφωνία αναμένεται να λήξει το 2024 και η κοινοπραξία υπό την ΒΡ και την SOCAR υπέγραψαν δήλωση προθέσεων το Δεκέμβριο για να συνεχίσουν την ανάπτυξη των γιγάντιων πεδίων Azeri-Chirag-Guneshly μέχρι το 2050
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP αναμένεται να υπογράψει στα τέλη Ιουνίου σύμβαση για την επέκταση της συμφωνία που αφορά την κατανομή της παραγωγής στα μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία του Αζερμπαϊτζάν μέχρι το 2050, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 31/5/2017 ο περιφερειακός επικεφαλής της εταιρείας.
Η υφιστάμενη συμφωνία αναμένεται να λήξει το 2024 και η κοινοπραξία υπό την ηγεσία της ΒΡ και της κρατική εταιρεία πετρελαίου SOCAR της Αζερίας υπέγραψαν δήλωση προθέσεων το Δεκέμβριο για να συνεχίσουν την ανάπτυξη των γιγάντιων πεδίων Azeri-Chirag-Guneshly (ACG )μέχρι το 2050.
"Το τέλος Ιουνίου είναι μια πολύ λογική στιγμή για αυτό", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Gary Jones, περιφερειακός επικεφαλής της ΒΡ για το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία, όταν ρωτήθηκε πότε θα υπογραφεί η σύμβαση. «Είναι μεγάλη υπόθεση, θέλουμε να το κάνουμε σωστό».
Οι μέτοχοι της κοινοπραξίας είναι οι BP, SOCAR, Chevron, INPEX, Statoil, ExxonMobil, TPAO, ITOCHU και ONGC Videsh.
Ο Πρόεδρος της Αζερίας, Ilham Aliyev, δήλωσε ότι αναμένεται να υπογραφεί σύντομα η σύμβαση.
«Σκεφτόμαστε την ανάπτυξη του μπλοκ ACG και νομίζω ότι θα φτάσουμε σε μια τελική συμφωνία με τους επενδυτές», δήλωσε ο Aliyev στο ετήσιο συνέδριο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Κασπίας που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού.
Η BP δέχθηκε πυρά από τον Aliyev τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο ηγέτης της χώρας επέκρινε την εταιρεία πετρελαίου για χαμηλότερα επίπεδα από τα υποσχόμενα. Η παραγωγή πετρελαίου στο ACG ανήλθε σε περισσότερα από 7,1 εκατομμύρια τόνους το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης