Διεθνή

Τζ. Μάτις (ΗΠΑ): "Απειλή για όλους μας" το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας

Τζ. Μάτις (ΗΠΑ):
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ έκανε λόγο για την ανάγκη αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου
Το πρόγραμμά της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων συνιστά «μια απειλή για όλους μας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.
Ο Μάτις κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και όπως είπε «είναι επιτακτικό να κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας για να υποστηρίξουμε τον κοινό μας στόχο», που είναι «η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».
Ο Μάτις ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι «ενθαρρυμένη» από τις «νέες» προσπάθειες της Κίνας, σε συνεργασία «με τη διεθνή κοινότητα» για την ανάσχεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, αλλά πρόσθεσε πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί τη στρατιωτικοποίηση από το Πεκίνο πολλών νησιών στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Τα σχόλια του Μάτις, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντανακλούν το ότι η κυβέρνηση Τραμπ κινείται σε μια λεπτή ισορροπία: επιδιώκει από τη μια τη συνεργασία της Κίνας για να εμποδιστεί η πρόοδος των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, ενώ ταυτόχρονα εναντιώνεται σε κινήσεις του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Ο Μάτις υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον καλωσορίζει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, αλλά αναμένει ότι θα υπάρξουν «προστριβές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης