Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακρόν, Ερντογάν και ο Σεϊχης του Κατάρ επικοινώνησαν για την επίλυση της κρίσης

Μακρόν, Ερντογάν και ο Σεϊχης του Κατάρ επικοινώνησαν για την επίλυση της κρίσης
Οπως τόνισαν, μόνο ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η αναταραχή στον Περσικό Κόλπο
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Τουρκίας και του Κατάρ επικοινώνησαν σχετικά με την κρίση γύρω από το Κατάρ με στόχο να σταματήσουν αμέσως οι εντάσεις στην περιοχή, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.
Σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik, οι ηγέτες τόνισαν ότι μόνο ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η αναταραχή στον Περσικό Κόλπο.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani ζήτησε διάλογο για να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης γύρω από το Κατάρ, ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα προεδρική πηγή.
Στις 5 Ιουνίου, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ντόχα και διέκοψαν κάθε επικοινωνία με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστήριζε την τρομοκρατία και παρενέβη στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Αργότερα, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και η Μαυριτανία ανακοίνωσαν επίσης τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.
Η Ιορδανία και το Τζιμπουτί μείωσαν το επίπεδο των διπλωματικών αποστολών τους στο Κατάρ. Η Σενεγάλη, ο Νίγηρας και το Τσαντ ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης