Η OWC αξιολογεί τη Μαύρη Θάλασσα για υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η OWC αξιολογεί τη Μαύρη Θάλασσα για υπεράκτια αιολική ενέργεια

Ενδιαφερόμενη είναι η Black Sea Oil & Gas με έδρα τη Ρουμανία

Η OWC (συμβουλευτική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) ολοκλήρωσε μια ζωνική αξιολόγηση και μελέτη τεχνικοοικονομικής σκοπιμότητας για το τι θα μπορούσε να γίνει μεταξύ των πρώτων καθορισμένων υπεράκτιων αιολικών περιοχών στη Μαύρη Θάλασσα.

 

Ο πελάτης είναι η ανεξάρτητη ενεργειακή εταιρεία Black Sea Oil & Gas (BSOG) με έδρα τη Ρουμανία.

Η OWC (υποστηρίζει την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε χερσαία και υπεράκτια κλίμακα), έχει υποστηρίξει τον τοπικό πελάτη της με μια σειρά τεχνικοοικονομικών μελετών για την αξιολόγηση της εμπορικής σκοπιμότητας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Μαύρη Θάλασσα της Ρουμανίας.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια το οποίο στοχεύει να ορίσει περιοχές αιολικής ενέργειας και να καθορίσει τις διαδικασίες παραχώρησης εγκαταστάσεων στις αρχές του 2025.

Η BSOG αξιολογεί τη βιωσιμότητα πιθανών περιοχών παραχώρησης υπεράκτιων αιολικών και τον υφιστάμενο διάδρομο εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την προτεινόμενη εγκατάσταση υποδοχής.

Η OWC υποστηρίχθηκε στην παράδοση του έργου, από το ρουμανικό υποκατάστημα της «αδελφής» της εταιρείας και την ενεργειακή και ναυτιλιακή συμβουλευτική εταιρεία, ABL, που βρίσκεται στην Κωνστάντζα.

Τον Φεβρουάριο, η Παγκόσμια Τράπεζα παρουσίασε το προσχέδιο των πορισμάτων της Μελέτης Οδικού Χάρτη Ανελίκων της Ρουμανίας.

Αυτή η μελέτη προβλέπει έως και 7 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος που θα εγκατασταθεί στη Ρουμανία έως το 2035.

Η OWC είναι μέρος του συμβουλευτικού ομίλου ABL Group ASA.

 

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Ο Alan Smith (Διευθυντής παράδοσης στην OWC), δήλωσε:

«Μαζί με την ABL μπορέσαμε να παρέχουμε την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της OWC στην υπεράκτια αιολική τεχνογνωσία της τοπικής αγοράς, για να παρέχουμε την πιο σχετική υποστήριξη στον πελάτη.

Ελπίζουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος της Ρουμανίας στην υπεράκτια ανάπτυξη αιολικής ενέργειας».


Ο
Mark Beacom (Διευθύνων Σύμβουλος της BSOG) σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την OWC για να αξιολογήσουμε πληρέστερα το τεχνικό δυναμικό και την εμπορική βιωσιμότητα της υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης στη Μαύρη Θάλασσα της Ρουμανίας και την ικανότητα να χρησιμοποιήσουμε τον υπάρχοντα ενεργειακό μας διάδρομο Midia Gas Development (MGD). Η υπάρχουσα MGD προσγειώνεται για εγκαταστάσεις υποδοχής για την υλοποίηση έως και 3 GW ανάπτυξης για τη Ρουμανία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης