Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πάνω από 1 εκατ. λίρες για υδρογόνο στην Σκωτία

Πάνω από 1 εκατ. λίρες για υδρογόνο στην Σκωτία

Η Clyde Hydrogen Systems εξασφαλίζει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για έργο ΑΠΕ (renews)

Η σκωτσέζικη start-up Clyde Hydrogen Systems ανακοίνωσε το επιτυχές κλείσιμο του γύρου χρηματοδότησής της, συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. £ σε ίδια κεφάλαια και επιχορηγήσεις.


Η τεχνολογία αποσυνδεδεμένου ηλεκτρολύτη της Clyde Hydrogen παρέχει πράσινο υδρογόνο υψηλής πίεσης με ασφάλεια σε κλίμακα και χαμηλό κόστος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Clyde θεωρεί ότι αυτό έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την παραγωγή υδρογόνου με πιο παραγωγικό τρόπο από ό,τι είναι εφικτό σήμερα, επιλύοντας μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κλάδου μέχρι σήμερα, πρόσθεσε.

Η χρηματοδότηση εκ των προτέρων θα είναι καθοριστική για την επέκταση της ομάδας Ε&Α της εταιρείας, την επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών στον ενεργειακό τομέα.

Η χρηματοδότηση υποστηρίζεται από την Zinc, το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και αρκετούς στρατηγικούς επενδυτές-αγγέλους.

«Η συνεργασία της εταιρείας με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο παρέχει στον Clyde Hydrogen πρόσβαση σε ερευνητικές εγκαταστάσεις και τεχνογνωσία στις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», όπως υποστηρίζει η Clyde.

Η συμμετοχή της Zinc φέρνει στρατηγική επενδυτική οξυδέρκεια και ένα καθιερωμένο δίκτυο συνδέσεων με τον κλάδο, πρόσθεσε.

 

Δηλώσεις

Ο Jos Trehern (Πρόεδρος της Clyde Hydrogen), δήλωσε:

«Αυτή η χρηματοδότηση δεν είναι απλώς μια οικονομική ώθηση, αλλά μια επικύρωση του οράματός μας να κάνουμε το πράσινο υδρογόνο προσιτό και οικονομικά αποδοτικό.

Με την υποστήριξη της Zinc, του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και των επενδυτών αγγέλων, είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης και να φέρουμε τις καινοτόμες λύσεις μας στην αγορά».


Ο
Paul Kirby (συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zinc), πρόσθεσε:

«Στην Zinc, πιστεύουμε στη σημασία της επένδυσης σε βαθιά επιστημονική καινοτομία για την επίλυση των πιο πιεστικών περιβαλλοντικών μας ζητημάτων.

Η Clyde Hydrogen αντιπροσωπεύει ακριβώς το είδος της ανατρεπτικής τεχνολογίας που προσδοκούμε να υποστηρίξουμε. Πρόκειται για τεχνολογία που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στο ενεργειακό τοπίο και να μειώσει την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε μέρος της ομάδας της Clyde Hydrogen στο ταξίδι της προς την πρόσκρουση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης