Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χλωμή η παράταση της διακοψιμότητας λένε στις Βρυξέλλες

Χλωμή η παράταση της διακοψιμότητας λένε στις Βρυξέλλες
Περιπλέκεται η υπόθεση, δεν θεωρείται δεδομένο ότι θα μας την δώσουν
Xλωμή βλέπουν στις Βρυξέλλες την παράταση της διακοψιμότητας σύμφωνα με πληροφορίες.
Το θέμα τείνει να προσλάβει τις διαστάσεις ενός θρίλλερ για την εγχώρια βιομηχανία, η οποία το θεωρεί πρώτιστης σημασίας για τον περιορισμό του βιομηχανικού κόστους.
Όπως κατέγραφε χθες το "W" ο σχετικός φάκελος δεν έχει ακόμη ετοιμαστεί από το υπουργείο Ενέργειας, που θα πρέπει να υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το οποίο θα ζητά την παράταση του μέτρου για τρία ακόμη χρόνια όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς της διακοψιμότητας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους βιομηχανικούς καταναλωτές να προμηθεύονται φθηνό ρεύμα αναλαμβάνοντας υποχρέωση έναντι του διαχειριστή του συστήματος, δηλαδή του ΑΔΜΗΕ, να περιορίζουν ή και να διακόπτουν την κατανάλωση τους όταν κρίνεται απαραίτητο, λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Με δεδομένο δε ότι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που ως γνωστόν διακόπτει τις εργασίες της όλο τον Αύγουστο, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δυο με τρεις μήνες για να ελέγξει τον ελληνικό φάκελο, θεωρείται αμφίβολο αν το μέτρο θα έχει εγκριθεί πριν το τέλος του χρόνου.
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι ξεκάθαρο ότι συναντά αντιδράσεις στις Βρυξέλλες και αυτό δημιουργεί ανησυχία στην βιομηχανία.

Οπως έγραφε χθες το "W":

 Πάντως επί του παρόντος ο ΑΔΜΗΕ προχωρεί σε μια ακόμη δημοπρασία διακοπτόμενου φορτίου που αφορά την περίοδο από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου.
Η δημοπρασία θα γίνει την Τρίτη 27/6  και αφορά την παροχή Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου Τύπου ΥΔΦ1 και ΥΔΦ2.
Η δημοπρασία για τον τύπο ΥΔΦ1 θα γίνει από τις 08:00 έως 11:00 και για τον τύπο ΥΔΦ2από 12:00 έως 15:00.
Η συνολική διακοπτόμενη ισχύς για τον τύπο υπηρεσίας ΥΔΦ1 κατά το χρονικό διάστημα 01/07/2017 έως και 30/09/2017 ανέρχεται σε 750 MW και η συνολικά διακοπτόμενη ισχύς για τον τύπο υπηρεσίας ΥΔΦ2 κατά το χρονικό διάστημα 01/07/2017 έως και 30/09/2017 ανέρχεται σε 900 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης