Ενέργεια

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Όχι στην μετακίνηση τακτικού προσωπικού από το ορυχείο Αμυνταίου

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Όχι στην μετακίνηση τακτικού προσωπικού από το ορυχείο Αμυνταίου
Ο πρόεδρος του σωματείου είπε, ότι ένας αριθμός συμβασιούχων με 8μηνα και εργολαβικών εργαζομένων, που δεν θα πρέπει να χάσουν την δουλειά τους, πρέπει να μεταφερθεί σε άλλα ορυχεία.
Δεν θα συναινέσει το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» στην μετακίνηση τακτικού προσωπικού από το ορυχείο Αμυνταίου σε άλλα ορυχεία της περιοχής και να παραμένουν εκεί οι εργολάβοι, δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του σωματείου Μόσχος Μόσχου.
Πρόσθεσε δε, ότι ένας αριθμός συμβασιούχων με 8μηνα και εργολαβικών εργαζομένων, που δεν θα πρέπει να χάσουν την δουλειά τους, πρέπει να μεταφερθεί σε άλλα ορυχεία.
Ο κ. Μόσχος υποστηρίζει, ότι το ορυχείο Αμυνταίου μπορεί να επαναλειτουργήσει και ότι τα αποθέματα του λιγνίτη υπερβαίνουν τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ είναι θέμα ημερών οι αποφάσεις της ΔΕΗ για το τι μέλει γενέσθαι.
Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του σωματείου Σάκη Μάστορα, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε, πως «εάν θα μετακινηθεί τακτικό προσωπικό, δεν χρειάζονται οι εργολαβικοί εργαζόμενοι».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης