Ενέργεια

Η Γαλλία βάζει τέλος στις νέες άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Γαλλία βάζει τέλος στις νέες άδειες για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου
"Δεν θα υπάρξουν νέες άδειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων, θα περάσουμε το νόμο αυτό το φθινόπωρο", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος
Η Γαλλία πρόκειται να σταματήσει τη χορήγηση νέων αδειών για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ηπειρωτική χώρα και στα υπερπόντια εδάφη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Περιβάλλοντος Nicolas Hulot.
"Δεν θα υπάρξουν νέες άδειες εξερεύνησης υδρογονανθράκων, θα περάσουμε το νόμο αυτό το φθινόπωρο", δήλωσε ο Hulot στο γαλλικό κανάλι ειδήσεων BFMTV, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Emanuel Macron δήλωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον Φεβρουάριο, ότι αντιτάσσεται στην εξερεύνηση αερίου και σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην ηπειρωτική Γαλλία.
Ο Macron δήλωσε ακόμη ότι θα ήθελε να δει την εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου να σταματά εντελώς στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, ειδικά στη Γαλλική Γουιάνα.
Ωστόσο, για αυτό το ζήτημα, ο Hulot, περιβαλλοντικός αγωνιστής πριν από την ένταξή του στο υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν αδύνατο να γίνει μια τέτοια κίνηση χωρίς να κινηθούν αγωγές από εταιρείες ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης