Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αλμπαϊράκ (Τούρκος ΥΠΕΝ): Aναβάθμιση όλων των εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας άνθρακα μέχρι το 2019

Αλμπαϊράκ (Τούρκος ΥΠΕΝ): Aναβάθμιση όλων των εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας άνθρακα μέχρι το 2019
Οσον αφορά τα νέα εργοστάσια άνθρακα, κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα περιβαλλοντικά και τεχνολογικά κριτήρια, δήλωσε ο Αλμπαϊράκ
Όλοι οι παλαιοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας από άνθρακα στην Τουρκία θα αναβαθμιστούν και θα ανανεώσουν το σύνολο των συστημάτων φιλτραρίσματος σύμφωνα με τα τελευταία τεχνολογικά και περιβαλλοντικά κριτήρια έως το 2019, ανακοίνωσε σήμερα ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Ενέργειας και φυσικών πόρων της Τουρκίας.
Οσον αφορά τα νέα εργοστάσια άνθρακα, κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα περιβαλλοντικά και τεχνολογικά κριτήρια, δήλωσε ο Αλμπαϊράκ.
«Έχουμε επίσης συνομιλήσει με ιδιωτικές εταιρείες σχετικά με την αναβάθμιση των παλαιών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καταστήσαμε ξεκάθαρο, ότι έχουν περιθώριο μέχρι το 2019 για να προσαρμοστούν στα νέα περιβαλλοντικά κριτήρια», πρόσθεσε.
Ο Τούρκος υπουργός είπε εξάλλου, ότι είναι σημαντικό για την Τουρκία να χρησιμοποιήσει όλες τις πηγές της, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του άνθρακα, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας.
"Οι εγχώριοι πόροι άνθρακα, θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος της ενεργειακής στρατηγικής της Τουρκίας", είχε δηλώσει ο Αλμπαϊράκ τον Απρίλιο, όταν δημοσιοποίησε την εθνική ενεργειακή στρατηγική της χώρας.
Πρόσφατα, σημειώνει το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία προώθησε σημαντικά μέτρα για την ανάπτυξη του ηλιακού και αιολικού δυναμικού της.
Η κοινοπραξία Kalyon-Hanwha κέρδισε τον Μάρτιο το έργο για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού σταθμού της Τουρκίας, 1.000 μεγαβάτ, στο Karapinar.
Τον Αύγουστο, κοινοπραξία της Siemens-Turkerler-Kalyon κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό για αιολική ενέργεια 1.000 μεγαβάτ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης