Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μονάδες 52 terawatt θα χρειασθεί η Βρετανία έως το 2040 για τα ηλεκτρικά οχήματα

Μονάδες 52 terawatt θα χρειασθεί η Βρετανία έως το 2040 για τα ηλεκτρικά οχήματα
Η Βρετανία σχεδιάζει να πωλεί μόνο αυτοκίνητα με ηλεκτρικό ρεύμα έως το 2040 - «Aναμορφώνoνται» οι μονάδες φυσικού αερίου
Η απομάκρυνση της Βρετανίας από τα αυτοκίνητα με καύσιμα μέχρι το 2040 θα μπορούσε να ενισχύσει την ανάγκη για διαφοροποίηση των  σταθμών με φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με το Bloomberg στόχος της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με αυτά που κινούνται με ηλεκτρισμό θα μπορούσε να επηρεάσει την κατασκευή των λεγόμενων πρατηρίων καυσίμων ανοικτού κύκλου, δήλωσε ο Carsten Poppinga, αντιπρόεδρος εμπορίας και παραγωγής στο Statkraft AS, την νορβηγική μονάδα  αιολικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενώ τα εργοστάσια μπορούν να αρχίσουν να παράγουν ενέργεια σχεδόν αμέσως, δεν ανακυκλώνουν απόβλητα θερμότητας, με αποτέλεσμα να  εκπέμπουν περισσότερα αέρια θερμοκηπίου ανά μεγαβάτ από τους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου που αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο της ημερήσιας ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Βρετανία μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσει την λιγότερο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.
Με λίγη εφεδρική παραγωγική ικανότητα, η χώρα είναι ευάλωτη στις ελλείψεις ρεύματος, ιδιαίτερα στις κρύες, χειμωνιάτικες μέρες, όταν η αιολική και η ηλιακή ενέργεια μπορεί να είναι ελλιπείς.
"Βασικά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στη βρετανική αγορά όσο στη Γερμανία", δήλωσε ο Poppinga. "Η κατασκευή μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου ανοικτού κύκλου θα μπορούσε να αυξήσει την ευελιξία του συστήματος."



Οι γεννήτριες αερίου ανοικτού κύκλου κοστίζουν λιγότερο για την κατασκευή, αλλά παράγουν υψηλότερες εκπομπές ανά μεγαβάτ/ώρα από τους αεριοστρόβιλους συνδυασμένου κύκλου.
Τα OCGTs μετατρέπουν το 33% των καυσίμων τους σε ενέργεια, ενώ η CCGT διαχειρίζεται έως και το 60%, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων IPIECA στο Λονδίνο.
Αυτό είναι ακόμα λιγότερο “βρώμικο” από τους σταθμούς πετρελαίου, ντίζελ ή άνθρακα, οι οποίοι μπορούν να εκπέμπουν διπλάσια από ό, τι ο σταθμός που λειτουργεί με φυσικό αέριο.
Ωστόσο, η ευελιξία των μονάδων θα βοηθήσει στην εισαγωγή περισσότερων διακοπτόμενων ανανεώσιμων πηγών στο σύστημα, ενισχύοντας τη στροφή προς καθαρότερη ενέργεια, σύμφωνα με την Drax Group Plc η οποία προγραμματίζει τέσσερις εγκαταστάσεις ανοιχτού κύκλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις οποίες ονομάζει "αέριο ταχείας απόκρισης".
Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι μονάδες μπορούν να διανύσουν κατ ' ανώτατο όριο 2.250 ώρες ή περίπου τρεις μήνες το χρόνο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Selby, με έδρα την Αγγλία.
Η RWE AG ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 14/8/2017 ότι σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου αερίου ανοικτού κύκλου 300 μεγαβάτ ανατολικά του Λονδίνου στην πόλη  Tilbury.
Η περιοχή είχε προηγουμένως μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα και βιομάζας, αν και σταμάτησε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια το 2013.
Η RWE επιδιώκει την ανακατασκευή του χώρου και σχεδιάζει επίσης CCGT των 2.500 μεγαβάτ.
Η πρόκληση για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι να έχει αρκετή ικανότητα παραγωγής ισχύος για να καλύψει τις αιχμές της ζήτησης έως ότου οι χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσαρμοσθούν στις συνήθειες χρέωσης τους όταν η κατανάλωση και οι τιμές είναι χαμηλές.
Η Βρετανία θα χρειαστεί να προσθέσει  μονάδες ισχύος 52 terawatt μέχρι το 2040, ή 16% των διαθέσιμων σήμερα, για να καλύψει την πρόσθετη ζήτηση που θα προκύψει από τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία της Barclays Plc και της Bloomberg New Energy Finance. Ορισμένες από τις ανάγκες για ελαστική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θα καλυφθούν από καλώδια που συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γαλλία, τη Νορβηγία και το Βέλγιο.
Οι τιμές των ορυκτών καυσίμων ανέκαμψαν στην Ευρώπη, καθώς γίνονται προσπάθειες  εξισορρόπησεις της προσφοράς και της ζήτησης μετά την ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 Η τιμή του φυσικού αερίου στην αρχή του μήνα σημείωσε άνοδο 35% σχε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ενώ το 2018 ο άνθρακας στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 31%, σύμφωνα με την ICE Futures Europe.
"Οι μαζικές επενδύσεις στην ευέλικτη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και το ίδιο το δίκτυο θα είναι απαραίτητες για τη διατήρηση των φώτων", δήλωσε ο Johannes Wetzel, αναλυτής της  Wood Mackenzie Ltd. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι "μια πρόκληση για τη σταθερότητα του ηλεκτρικού δικτύου".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης