Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Ανοίγει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 500 δισ. δολαρίων

tags :
Κίνα: Ανοίγει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 500 δισ. δολαρίων
Oι αγορές spot θα ξεκινήσουν το 2018 και ότι οι νέες εταιρείες λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να εμπορεύονται ηλεκτρική ενέργεια απευθείας μεταξύ τους
Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας ανοίγει τον δρόμο για λιανικές πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 0,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες, και  σε νέες μη-δικτυακές εταιρείες.
Σύμφωνα με το  Bloomberg New Energy Finance σε πρόσφατη ανακοίνωση, οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν ότι οι αγορές spot θα ξεκινήσουν το 2018 και ότι οι νέες εταιρείες λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να εμπορεύονται ηλεκτρική ενέργεια απευθείας μεταξύ τους και όχι να πωλούν στον τελικό καταναλωτή.
Αυτό σημαίνει ότι οι καθαροί χρηματοοικονομικοί έμποροι μπορούν να συμμετάσχουν στην αγορά χωρίς να κατέχουν στοιχεία ενεργητικού παραγωγής και δικτύων ή να έχουν άμεση πελατειακή βάση.
Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν τη δυνατότητα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής συχνότητας και θέτουν τις βάσεις για τις αγορές παραγώγων.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η China State Grid Corporation ελέγχει το 70% της αγοράς

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης