Ενέργεια

Η ενέργεια στο επίκεντρο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ και Αραβικών χωρών στην Αθήνα

Η ενέργεια στο επίκεντρο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ και Αραβικών χωρών στην Αθήνα
Η διάσκεψη κορυφής ΕΕ και Αραβικών χωρών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9-10 Νοεμβρίου
Η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου και η ενεργειακή ασφάλεια θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ της ΕΕ, εκπροσώπων του αραβικού κόσμου και επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στο πλαίσιο της διάσκεψης κορυφής.
Συγκεκριμένα αντιπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον αραβικό κόσμο και ηγέτες επιχειρήσεων αναμένεται να συζητήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας, ασφάλειας, ενέργειας και συνεργασίας σε διάσκεψη κορυφής ΕΕ – Αραβικών χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9-10 Νοεμβρίου.
Ομιλητές από την πλευρά της Ε.Ε είναι  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας κ. Joseph Muscat,  η επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, την Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ κ. Elzbieta Bienkowska και ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, και την Εσωτερική Πολιτική Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Από τον αραβικό κόσμο, στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προμηθειών της Ιορδανίας Yarub Qudah, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ένωσης Φιλίας και Συνεργασίας, Marwan Abdelhamid, ο γερουσιαστής της Αλγερίας Hafida Benchehida και η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αλγερινών Επιχειρήσεων (CGEA), Saida Neghza.
Η ατζέντα της φετινής διάσκεψης κορυφής θα καλύψει, μεταξύ άλλων, βασικά θέματα που σχετίζονται με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αραβικό  κόσμο, τη συνεργασία σε κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, της εκπαίδευσης και των επενδύσεων.
Στις 9 Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι των Αράβων αναμένεται να συζητήσουν τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου και την ενεργειακή ασφάλεια, με τον Επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Dominique Ristori, τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Γιώργο Λακκότρυπη, τον Υπουργό Ενέργειας της Ελλάδας Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους της επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων θα είναι και ο επικεφαλής  της  ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος.

Πηγή: NewEurope.eu
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης