Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Π. Κουρουμπλής: Οι υδρογονάνθρακες αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική θέση της Κύπρου

Π. Κουρουμπλής: Οι υδρογονάνθρακες αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική θέση της Κύπρου
«Οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα δίνουν ιδιαίτερη αξία σε όλες αυτές τις χώρες και προσδιορίζουν πάρα πολλά πράγματα γεωστρατηγικά και θα τα προσδιορίζουν για τα επόμενα χρόνια», εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Οι υδρογονάνθρακες και οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου «αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Κύπρου και της δίδουν ιδιαίτερη θέση και αξία»: δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος βρίσκεται στη Λεμεσό, σε ναυτιλιακό συνέδριο.
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου αφενός, και μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ αφετέρου, δημιουργούν ένα πεδίο σταθερότητας, που πρωτίστως έχει ανάγκη η ταραγμένη και ταρασσόμενη Μέση Ανατολή.
«Οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα δίνουν ιδιαίτερη αξία σε όλες αυτές τις χώρες και προσδιορίζουν πάρα πολλά πράγματα γεωστρατηγικά και θα τα προσδιορίζουν για τα επόμενα χρόνια», εκτίμησε ο υπουργός.
Σχολιάζοντας σύμφωνα με το ΑΠΕ  τη δυναμική, που έχει η παγκόσμια ναυτιλία, λόγω της αύξησης των εμπορικών ζητήσεων, εκτίμησε μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. «Αυτό δίδει την ευκαιρία στην Ελλάδα και την Κύπρο, αντί να ανταγωνίζονται η μία την άλλη, να βρούμε ένα κοινό τόπο συνύπαρξης σε αυτό το παγκόσμιο γίγνεσθαι και με αυτό τον τρόπο είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε να κερδίσουμε όλοι», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης