Ενέργεια

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανοίγει το εργοστάσιο που μπορεί να μετατρέψει 100.000 τόνους αποβλήτων στην ενέργεια

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανοίγει το εργοστάσιο που μπορεί να μετατρέψει 100.000 τόνους αποβλήτων στην ενέργεια
Η νέα μονάδα, μια επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων λιρών (22,2 εκατομμύρια δολάρια), θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 12.000 νοικοκυριά
Η Olleco, το ανανεώσιμο τμήμα της ABP Food Group, έχει ανοίξει μια μονάδα αναερόβιας χώνευσης 15 μεγαβάτ στο Aylesbury της Αγγλίας.
Η ABP Food Group ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/10 σύμφωνα με το CNBC ότι η νέα μονάδα, μια επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων λιρών (22,2 εκατομμύρια δολάρια), θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 12.000 νοικοκυριά. Η εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα σε γαλακτοκομείο της Arla.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Olleco Robert Behan δήλωσε ότι ο νέος χώρος θα μετατρέψει πάνω από 100.000 τόνους αποβλήτων σε θερμότητα, ηλεκτρική ενέργεια, βιομεθάνιο για εξαγωγή στο εθνικό δίκτυο και βιο-λίπασμα τόσο για τους προμηθευτές αγροκτημάτων της ABP Food Group όσο και για τους αγρότες της Arla.
Η ABP ανακοίνωσε ότι η νέα εγκατάσταση θα επιτρέψει στο γαλακτοκομείο της Arla να γίνει " μονάδα επεξεργασίας γάλακτος με μηδενικές εκπομπές άνθρακα". Το εργοστάσιο του Aylesbury είναι η τελευταία προσπάθεια της ABP να αναπτύξει βιώσιμες πρακτικές.
Το 2015, η επιχείρηση άνοιξε ένα σφαγείο ουδέτερο από άνθρακα στην Ellesmere της Αγγλίας.
Η Olleco ανήκει σε έναν αριθμό επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν αναερόβια χώνευση για να κάνουν χρήση αποβλήτων που διαφορετικά θα απορρίπτονταν.
Για παράδειγμα, η SEaB Energy στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί συμπαγή συστήματα αναερόβιας χώνευσης σε δοχεία μεταφοράς για να μετατρέψει τα οργανικά απόβλητα σε ενέργεια με τη μορφή βιοαερίου.
 Αυτό το βιοαέριο χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία ενός συνδυασμένου κινητήρα θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας (CHP), ο οποίος με τη σειρά του παρέχει ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης