Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Έξοδο από τον άνθρακα αλλά χωρίς απώλειες επιδιώκει ο Schulz

Γερμανία: Έξοδο από τον άνθρακα αλλά χωρίς απώλειες επιδιώκει ο Schulz
Θα απαιτηθούν δισεκατομμύρια επενδύσεων υποστηρίζει ο αρχηγός των σοσιαλδημοκρατών ο οποίος επανεξελέγη αργά το βράδυ
 Ο αρχηγός των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας (SPD) Martin Schulz , ο οποίος επανεξελέγη αργά την Πέμπτη 7/12  το βράδυ, δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να εγκαταλείψει την παραγωγή άνθρακα χωρίς να πλήξει τις περιοχές παραγωγής και να προκαλέσει απώλειες θέσεων εργασίας.
"Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους και αυτό θα λειτουργήσει μόνο με τον τερματισμό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα", δήλωσε ο ηγέτης του SPD Martin Schulz.
"Αλλά όχι εις βάρος της ασφαλούς προμήθειας. Και όχι εις βάρος των εργαζομένων. Ναι, αυτό θα απαιτήσει δισεκατομμύρια (ευρώ) για επενδύσεις σε δίκτυα και προσφορές για τις περιφέρειες ", ανέφερε σύμφωνα με το Reuters.
Ο κ.Martin Schulz  μίλησε σε συνέδριο όπου το κόμμα συζητά αν θα ξεκινήσει συνομιλίες σχετικά με την ένταξη σε συνασπισμό με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Merkel.
Ο κ.Martin Schulz  επανεξελέγη Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο κ. Schulz  ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.
Νωρίτερα οι σύνεδροι είχαν εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης