Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Διαβούλευση για τους Κανονισμούς Δημοπρασιών στη διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας για το 2018

ΡΑΕ: Διαβούλευση για τους Κανονισμούς Δημοπρασιών στη διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας για το 2018
Η συγγραφή των Κανονισμών Δημοπρασιών για την εκχώρηση χωρητικότητας  πραγματοποιήθηκε από τους Διαχειριστές Συστήματος Μεταφοράς της Ελλάδος και Βουλγαρίας (ΑΔΜΗΕ, και ESO EAD)
Ο AΔΜΗΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κατά τις διατάξεις του Άρθρου 280, παράγραφος 3 του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΔΕΣΜΗΕ), και των διατάξεων του Κανονισμού ΕΚ/714/2009, υπέβαλε με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-229524/07.12.2017 εισήγηση επί των κανόνων διενέργειας πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκχώρηση δικαιωμάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για εισαγωγές και εξαγωγές μέσω της διασύνδεσης του Ελληνικού Συστήματος με το Σύστημα της Βουλγαρίας κατά το έτος 2018.
H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το ανωτέρω κείμενο των Κανονισμών Δημοπρασιών, όπως υποβλήθηκε από τον ΑΔΜΗΕ, που αφορά στην από κοινού με τον Διαχειριστή της Βουλγαρίας ESO EAD δημοπράτηση της μεταφορικής ικανότητας της διασύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών:
“ACCESS RULES TO GREECE – BULGARIA INTERCONNECTION (Capacity Allocation Rules) 2018”
Η συγγραφή των Κανονισμών Δημοπρασιών για την εκχώρηση χωρητικότητας  πραγματοποιήθηκε από τους Διαχειριστές Συστήματος Μεταφοράς της Ελλάδος και Βουλγαρίας (ΑΔΜΗΕ, και ESO EAD). Το κείμενο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον ΑΔΜΗΕ από τις 30 Οκτωβρίου 2017 έως τις 3 Νοεμβρίου 2017.
Ωστόσο, καθώς κατά τις διατάξεις του Άρθρου 280 παρ. 3 του ΚΔΕΣΜΗΕ, οι ανωτέρω όροι και κανόνες εγκρίνονται με Απόφαση της ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της κατά το Άρθρο 21 του Ν.4001/2011, κρίνεται αναγκαία η εκ νέου θέση σε δημόσια διαβούλευση του κειμένου.
Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Δεκεμβρίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση elecodes-system@rae.gr ή εγγράφως. Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Συνημμένα αρχεία

  1. Access Rules Access Rules (μέγεθος: 598,168 kb)


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης