Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η σχέση της ηλιακής τεχνολογίας με το πετρέλαιο - Τα νέα δεδομένα

tags :
Η σχέση της ηλιακής τεχνολογίας με το πετρέλαιο - Τα νέα δεδομένα
Η Aera Energy, μια κοινή επιχείρηση ιδιοκτησίας της Shell και της ExxonMobil, κατασκευάζει το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας της Καλιφόρνιας στην κοιλάδα San Joaquin
Είναι ξεκάθαρο: οι μεγάλες εταιρείες ορυκτών καυσίμων από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να επαναπροσδιορίσουν την βασική τους ικανότητα από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου έως την παροχή ενέργειας κατά τις επόμενες δεκαετίες.
Εν τω μεταξύ, οι μεγαλύτεροι παίκτες εργάζονται για να πάρουν τις πετρελαϊκές τους δραστηριότητες στην πράσινη πλευρά.
Η Aera Energy, μια κοινή επιχείρηση ιδιοκτησίας της Shell και της ExxonMobil, κατασκευάζει το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας της Καλιφόρνιας στην κοιλάδα San Joaquin, όπου έχουν εξαχθεί 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την έναρξη λειτουργίας της το 1911.
Τα 12 εκατομμύρια βαρέλια ατμού που παράγονται ετησίως στη μονάδα θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις παραγωγικές δραστηριότητες του πετρελαϊκού πεδίου Belridge. Ο ατμός εισάγεται στη βράχο των δεξαμενών για να χαλαρώσει το πετρέλαιο από το υπόγειο σε μια διαδικασία fracking. Παρόλο που το έργο δεν θα συνδεθεί με το δίκτυο της Καλιφόρνιας, αποβάλλει ετησίως 375.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αφήνοντας ετήσια εξοικονόμηση φυσικού αερίου ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.
"Πρόκειται για μια πρόκληση στην Καλιφόρνια, όπου χρειάζεστε την απόδοσή σας να είναι ακόμη πιο ισχυρή για να αντισταθμίσετε το ρυθμιστικό κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας εδώ", δήλωσε πρόσφατα η CEO της Aera, Christina Sistrunk. "Προηγουμένως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης