Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προ των πυλών η νέα τεχνολογία στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας - Ενσωματώνει ΑΠΕ χωρίς κόστος

Προ των πυλών η νέα τεχνολογία στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας - Ενσωματώνει ΑΠΕ χωρίς κόστος
Θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 1 δισ. λίρες ετησίως
Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας πλέγματος που αναμένεται να εξοικονομήσει ενέργεια ύψους 1 δις. στερλίνες ετησίως για τους καταναλωτές έχει ξεκινήσει.
Η Faraday Grid υποστηρίζει ότι ο Faraday Exchanger έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας να ενσωματώνουν πολύ υψηλότερα επίπεδα ανανεώσιμης ενέργειας χωρίς πρόσθετο κόστος.
Προσθέτει ότι η εξοικονόμηση μπορεί να γίνει με την αντικατάσταση της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα με ένα δίκτυο συσκευών της.
Ο εναλλάκτης διατηρεί την τάση στόχο, τη συχνότητα και την ισχύ αποτελεσματικά σε μια σειρά εφαρμογών.
Όταν το πρωτότυπο είναι εμπορικά διαθέσιμο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η εταιρεία θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει 867.000 μετασχηματιστές που έχουν προγραμματιστεί να αλλάξουν τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξοικονόμηση 54 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα - που ισοδυναμεί με τις εκπομπές που προκαλούν περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Andrew Scobie δήλωσε: "Με την έναρξη του Faraday Exchanger, προσπαθούμε ανεπιφύλακτα να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας επιτρέποντας στην κοινωνία να ενσωματώσει και να έχει πρόσβαση σε πολύ πιο καθαρή και προσιτή ανανεώσιμη ενέργεια από ποτέ.
"Η ευρεία υιοθέτηση του εναλλάκτη θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση πάνω από £ 30 μέσο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και σε σημαντική ετήσια εξοικονόμηση άνθρακα που μπορεί να ανέρχεται σε  εκατομμύρια τόνους".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης