Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ευρωκοινοβούλιο: Επιβεβαίωση της αναθεωρημένης οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Ευρωκοινοβούλιο: Επιβεβαίωση της αναθεωρημένης οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων
Ναι από την ΕΕ στην αναθεωρημένη οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων
Οι βουλευτές της ΕΕ επιβεβαίωσαν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της εσθονικής προεδρίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Δεκέμβριο του 2017, σχετικά με την αναθεωρημένη οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.
Η οδηγία θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και θα ενθαρρύνει την ανακαίνιση των κτιρίων.
Η εξάλειψη του άνθρακα από το υφιστάμενο, ιδιαίτερα αναποτελεσματικό ευρωπαϊκό κανονισμό κτιρίων είναι ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους.
Προωθεί οικονομικά αποδοτικές εργασίες ανακαίνισης, εισάγει δείκτη ευφυΐας για τα κτίρια, απλοποιεί τις επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού και επίσης προωθεί την ηλεκτροκινητικότητα δημιουργώντας θέσεις στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα.
Τα κτίρια αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη.
Με τη βελτίωση των υφιστάμενων κανόνων, αξιοποιώντας τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και ενθαρρύνοντας την περαιτέρω ενεργειακή απόδοση, η ΕΕ κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των στόχων της για την ενεργειακή απόδοση 2020 και 2030.
"Σήμερα φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών των πολιτών μας.
Η βουλγαρική Προεδρία με χαρά καταλήγει σε αυτό το αποτέλεσμα στην οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, η οποία αποτελεί ένα από τα θέματα προτεραιότητας της ημερήσιας διάταξης της.
Η ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων αποτελεί έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών της ΕΕ, συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός χαμηλού επιπέδου κατανάλωσης ενέργειας οικονομία, επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων απασχόλησης και επενδύσει", δήλωσε η Temenuzhka Petkova, Υπουργός Ενέργειας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας

Χρονοδιάγραμμα και επόμενα βήματα

Η αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων τροποποιεί την οδηγία 2010/31 / ΕΕ και συμπληρώνει τα μέτρα βάσει της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση, καθώς και τη νομοθεσία της ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση των προϊόντων. Αποτελεί μέρος της δέσμης για την καθαρή ενέργεια που υπέβαλε η Επιτροπή στις 30 Νοεμβρίου 2016.
Το Συμβούλιο συμφώνησε σε διαπραγματευτική θέση για την αναθεωρημένη οδηγία για τις ενεργειακές επιδόσεις των κτιρίων τον Ιούνιο του 2017.
Ακολούθησαν οι διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη στις 19 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ της εσθονικής Προεδρίας και των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μετά την επίσημη έγκριση του κανονισμού από το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, η οδηγία θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ είκοσι ημέρες αργότερα.
Η προθεσμία μεταφοράς της νομοθεσίας αυτής είναι 20 μήνες.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης