Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΕΑ: Απειλή για τo πετρέλαιο ένας εμπορικός πόλεμος - «Παράγοντας κινδύνου» η Βενεζουέλα

ΙΕΑ: Απειλή για τo πετρέλαιο ένας εμπορικός πόλεμος - «Παράγοντας κινδύνου» η Βενεζουέλα
Εκτενής έκθεση της IEA για το πετρέλαιο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν
Τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη ανάπτυξη της ζήτησης πετρελαίου κρούει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, έπειτα από την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η IEA η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2018, στα 99,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως (μια ανοδική αναθεώρηση κατά σχεδόν 100.000 βαρέλια ημερησίως), όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Μια επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου θα είχε ισχυρές συνέπειες, ιδιαίτερα για τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στον ναυτιλιακό τομέα και στα φορτηγά», αναφέρει στην έκθεσή της η ΙΕΑ.
Παράλληλα, γίνεται εκτενής αναφορά από το CNBC στην έκθεση του IEA, υπογραμμίζοντας ότι η Βενεζουέλα ενδέχεται να παραμείνει ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου για κάποιο χρονικό διάστημα.
«Εντός των χωρών του ΟΠΕΚ, ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου είναι, και πιθανότατα θα παραμείνει, η Βενεζουέλα» ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) στην προσεκτική έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (15/3).
Ενώ η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, η ακατέργαστη παραγωγή στην πολιτεία μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Η χώρα της Νότιας Αμερικής εξακολουθεί να υποχωρεί σε μια οικονομική κρίση που επιδεινώνεται από χρόνια κακοδιαχείρισης της κυβέρνησης και επιδεινώνεται από την παρατεταμένη πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Μετά από χρόνια απότομων απωλειών στην παραγωγή, η παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας αναμένεται να μειωθεί στα 1,38 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (mb / d) μέχρι το τέλος του 2018.
Αυτό θα αποτελούσε το χαμηλότερο επίπεδο παραγωγής του εξηρτημένου από το πετρέλαιο κράτους σε περίπου 70 χρόνια - με εξαίρεση την απεργία 2002-2003.
Η επιβράδυνση (στο παγκόσμιο εμπόριο) θα έχει ισχυρές συνέπειες, ιδιαίτερα για τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο και στη βιομηχανία φορτηγών", ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης