Ενέργεια

Βερροιόπουλος: Κομβικής σημασίας η ενεργειακή αποδοτικότητα στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας

Βερροιόπουλος: Κομβικής σημασίας η ενεργειακή αποδοτικότητα στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας

Σημαντικά έσοδα σε εθνικό επίπεδο μπορεί να αποφέρει μια επιτυχής προσέγγιση στο όλο θέμα της Ενεργειακής Αποδοτικότητας

Στην προσπάθεια που καταβάλλει το ΥΠΕΝ στην προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας μέσα από καθιερωμένα προγράμματα ευρείας απήχησης και εφαρμογής, όπως λχ. το ‘Εξοικονομώ κατ' Οίκον’, αλλά και από πολλές άλλες στοχευμένες δράσεις που αποβλέπουν στην ενσωμάτωση και εφαρμογή Ευρωπαϊκών Οδηγιών τόσο στα κτίρια, όσο και στη βιομηχανία και τις μεταφορές, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.  Μιχ. Βερροιόπουλος.

Ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΝ μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας, με θέμα «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα» υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο πλαίσιο του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, ο οποίος εκπονείται αυτή την περίοδο από ειδική επιτροπή (ΕΣΕΚ) στο υπουργείο και θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στους επόμενους μήνες, με προβλεπόμενη ολοκλήρωση πριν το τέλος του έτους.

Όπως σημείωσε ο κ. Βερροιόπουλος, μια επιτυχής προσέγγιση στο όλο θέμα της Ενεργειακής Αποδοτικότητας μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα σε εθνικό επίπεδο εξοικονομώντας υπολογίσιμα ποσά ενέργειας σε όλους τους κλάδους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης