Ενέργεια

Η ΕΕ απαγορεύει από την 1η Σεπτεμβρίου τους λαμπτήρες αλογόνου υπέρ των “πράσινων” LED  

Η ΕΕ απαγορεύει από την 1η Σεπτεμβρίου τους λαμπτήρες αλογόνου υπέρ των “πράσινων” LED   

Οι λυχνίες LED είναι πιο ακριβές βραχυπρόθεσμα αλλά φθηνότερες σε μια εκτεταμένη χρονική περίοδο

 

 

 

Η ΕΕ πρόκειται να απαγορεύσει τους λαμπτήρες αλογόνου από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 αναγκάζοντας τους καταναλωτές να προσαρμόσουν τα σπίτια τους στα πιο “πράσινα" LED.

Σύμφωνα με το Energy Live News η κίνηση αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ και ακολουθεί την απαγόρευση των παλαιών λαμπτήρων πυρακτώσεως που εισήχθησαν το 2009.

Τα φώτα LED γενικά κοστίζουν περισσότερο από τα παραδοσιακά αλογόνα, αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χρησιμοποιούν πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Το Energy Saving Trust υποδηλώνει ότι το τυπικό αλογόνο καταναλώνει £ 11 ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ενώ ένα LED αντικατάστασης θα χρησιμοποιεί μόνο £ 2 κατά την ίδια περίοδο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια λαμπτήρες αναμένεται να αντικατασταθούν, αλλά δεν χρειάζεται να γίνουν αμέσως – η αλλαγή μπορεί να γίνει  όταν “καούν” τα υπάρχοντα αλογόνα.

Τα καταστήματα θα εξακολουθήσουν επίσης να πωλούν το υπόλοιπο των υφιστάμενων αποθεμάτων τους, αλλά δεν θα μπορούν να παραγγέλνουν νέους λαμπτήρες αλογόνου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης