Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eιδική αναφορά Ross για επενδύσεις στην ενέργεια και έρευνες στους υδρογονάνθρακες

Eιδική αναφορά Ross για επενδύσεις στην ενέργεια και έρευνες στους υδρογονάνθρακες

Η κυβέρνηση Trump θεωρεί την Ελλάδα σύμμαχο και φίλη, υπογράμμισε ο W. Ross.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σημείο της εξόδου από μία σοβαρότατη κρίση, σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου στην 83η ΔΕΘ
Οι ΗΠΑ και ο αμερικανός πρόεδρος Trump δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία τόνισε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross στο πλαίσιο χαιρετισμού του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου 2018.
Ωστόσο ο Ross ενώ παρουσίασε μια ευρύτατη γκάμα συνεργασιών στο εμπόριο και στην ενέργεια αλλά και στην άμυνα, τόνισε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις βλέπουν θετικά την Ελλάδα αλλά υπάρχουν ανησυχίες για την μελλοντική πορεία της χώρας....
Οι επιχειρηματίες δεν θέλουν εκπλήξεις τόνισε χαρακτηριστικά.
(Σημείωση bankingnews: Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι ο W. Ross, ως «απλός» επενδυτής και επικεφαλής της εταιρείας WL Ross & Co., και μέτοχος στο παρελθόν της Eurobank είχε κατακεραυνώσει πολλάκις τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την εξουσία το 2015 για την ασυνεπή στάση της κυβέρνησης Τσίπρα.
Να σημειωθεί ότι δεν συμμετείχε και στην τελευταία αύξηση της Eurobank το 2015 λόγω της αβεβαιότητας που επικρατούσε για την Ελλάδα)
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σημείο της εξόδου από μία σοβαρότατη κρίση, σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ στάθηκαν δίπλα στην προσπάθεια αυτή της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση Trump θεωρεί την Ελλάδα σύμμαχο και φίλη, υπογράμμισε ο W. Ross.
«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη διμερή συνεργασία, στους τομείς του εμπορίου και της άμυνας», σημείωσε.
Ο W. Ross αναφέρθηκε σε μία σειρά δεικτών που επιβεβαιώνουν το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όπως η αύξηση των εξαγωγών και οι ενεργειακές συνεργασίες.
ΟΙ ΗΠΑ έχουν επενδύσει ευρύτατα στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς και στον τομέα της τεχνολογίας
Αναμένεται να αγοραστούν κι άλλα ναυπηγεία, σύντομα, πέρα από αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί στην Ελλάδα, συνέχισε.
Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στην πρωτοπορία των πραγμάτων και χαίρομαι πολύ γι'αυτό, υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός.
Ειδική αναφορά έκανε ο Ross για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τις έρευνας που διεξάγουν με άλλες εταιρίες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
ΟΙ ΗΠΑ στάθηκαν δίπλα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των προσπάθειών για μαι νέα πορεία και μια νέα οικονομία, υπερτόνισε.
Το 2017 η Ελλάδα ήταν η νούμερο 1 ταχύτερα αναπτυσσόμενα πηγή άντλησης επενδύσεων από τις ΗΠΑ το διμερές μας εμπόριο αντιπροσωπεύει 2,2 δισ δολάρια και εξελίσσεται προς τα πάνω ενώ οι εξαγωγές μας προς την Ελλάδα ήταν περίπου 961 εκατομμύρια δολάρια, συνέχισε.
Οι αμερικάνικες εταιρείες μπορούν να συνδράμουν στην επέκταση της χρήσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Πηγή: www.bankingnews.gr 

www.worldenergynews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης