Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις 91 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη βόρεια Ελλάδα

Επενδύσεις 91 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη βόρεια Ελλάδα
Μέχρι το καλοκαίρι θα ενημερωθούν μεμονωμένοι καταναλωτές, για τις δυνατόστητες σύνδεσης στο δίκτυο.
Για επενδύσεις που αγγίζουν τα 91 εκατομμύρια ευρώ και επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία κατά 450 χλμ. μέσα στην επόμενη πενταετία έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Χαλκηδόνας.
«Μέχρι το καλοκαίρι μάλιστα», συμπλήρωσε ο κ. Μπακούρας, «θα ενημερώσουμε και μεμονωμένους καταναλωτές(που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές εκτός του δικτύου) για τη μέθοδο και τη δυνατότητα σύνδεσης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος παραγωγής οι εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες».
Στη σύσκεψη που έγινε με αφορμή την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνας, συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.
Ο αναπληρωτής υπουργός απευθυνόμενος σε εκπροσώπους μεγάλων βιομηχανικών μονάδων τόνισε, ότι «η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου είναι για μας πρώτη προτεραιότητα, καθώς συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή διαδικασία και την βιομηχανική ανασυγκρότηση της χώρας, μειώνοντας σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό το κόστος παραγωγής».
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να περάσουν στη χρήση του φυσικού αερίου, ενός ενεργειακού προϊόντος που όπως είπε μειώνει το ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία, την εμπορική και την οικιακή χρήση και μειώνει το κόστος του ισοδύναμου των αερίων του θερμοκηπίου.
Όπως σημείωσε «τα οφέλη του φυσικού αερίου στο οικονομικό πεδίο είναι εύγλωττα, καθώς το 2016 ο βιομηχανικός τομέας είχε εξοικονόμηση της τάξεως του 35% από τη χρήση του φυσικού αερίου σε σχέση με το 2015, ενώ οι οικιακοί καταναλωτές άγγιξαν εξοικονόμηση 40% σε σχέση με τη χρήση του πετρελαίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης