Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Eγκρίθηκε από τις τράπεζες το κοινοπρακτικό 200 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση της ΔΕΗ

Eγκρίθηκε από τις τράπεζες το κοινοπρακτικό 200 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση της ΔΕΗ
Στο πάρα πέντε διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της Επιχείρησης
Εγκρίθηκε το κοινοπρακτικό ύψους 200 εκατ ευρώ για την αναχρηματοδότηση της ΔΕΗ από τις 4 συστημικές τράπεζες.
Κατά τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε η αποληρωμή του ομολόγου ύψους 100 εκατ ευρώ, που λήγει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017,όπως ήδη έχει καταγράψει το Worldenergynews από την περασμένη Πρασκευή 24/2/2017.
Στην ανακοίνωσή της προς την Επίτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει ότι, στις 24/2 προχώρησε κανονικά στην αποπληρωμή ομολογιών συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.".
Η εξέλιξη αυτή θα προσφέρει ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ, που δίνει μάχη για να ενισχύσει τις ιδιαίτερα αδύναμες ταμειακές ροές της,που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Η διαδικασία της έγκρισης του κοινοπρακτικού είχε μπλοκάρει καθώς οι τράπεζες είχαν ζητήσει πρόσθετες εγγυήσεις κατά την διαδικασία μεταβίβασης του 51% του ΑΔΜΗΕ σε εταιρία Συμμετοχών για την είσοδο της στην συνέχεια στο Χρηματιστήριο.
Σε κάθε περίπτωση η αγωνία για την ρευστότητα και την ανταπόκριση της επιχειρήσης στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της  παραμένει, καθώς στα ταμεία της επιχείρησης δεν έχουν φτάσει ακόμη ούτε τα 100 εκατ. ευρώ αποπληρωμής λογαριασμών του δημοσίου όπως έχουν δεσμευθεί οι συναρμόδιοι υπουργοί αλλά ούτε και η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 93 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ.
Το ποσό αν και έχει εκταμιευθεί από τον ΑΔΜΗΕ από τις 4 Ιανουαρίου δεν έχει φτάσει στα ταμεία της ΔΕΗ γιατί ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης δεν δίνει το «οκ» καθώς αναμένει να παρέλθουν οι 60 ημέρες από την έγκριση του σχεδίου απόσχισης, διάστημα στο οποίο μπορεί κάποιος πιστωτής να εγείρει ενστάσεις.
Κλειδί η εισοροή του τιμήματος των 320 εκατ ευρώ της State Grid of China για τον ΑΔΜΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης