Ενέργεια

«Πράσινο φως» σε επτά δράσεις της Κομισιόν για ενέργεια-μεταφορές ύψους 22,1 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» σε επτά δράσεις της Κομισιόν για ενέργεια-μεταφορές ύψους 22,1 εκατ. ευρώ
Τέσσερις από τις δράσεις αφορούν τους λεγόμενους «θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους» με έμφαση στο φυσικό αέριο προϋπολογισμού 8,8 εκατομμυρίων ευρώ με το ένα έργο να σχεδιάζεται στην Κύπρο.
Εγκρίθηκε σήμερα (24/4) από τα κράτη-μέλη της ΕΕ το σχέδιο της Κομισιόν για επενδύσεις ύψους 22,1 εκατομμυρίων ευρώ σε επτά δράσεις για τις βιώσιμες μεταφορές και τις ενεργειακές υποδομές μέσω του προγράμματος «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).
Η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ δήλωσε, ότι «οι ευρωπαϊκές μεταφορές εξαρτώνται από το πετρέλαιο σε ποσοστό 94%» και συμπλήρωσε ότι «για το λόγο αυτό η ΕΕ επενδύει σε επτά έργα για τα εναλλακτικά καύσιμα, με έμφαση στον εξηλεκτρισμό και τις πολυμορφικές μεταφορές».
Ο επίτροπος Ενέργειας Αρίας Κανιέτε δήλωσε, ότι «οι συνέργειες μεταξύ των τομέων ενέργειας και μεταφορών θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενσωμάτωση της κοινοτικής ενεργειακής αγοράς».
Σημειώνεται, ότι τέσσερις από τις δράσεις αφορούν τους λεγόμενους «θαλάσσιους αυτοκινητόδρομους» με έμφαση στο φυσικό αέριο προϋπολογισμού 8,8 εκατομμυρίων ευρώ με το ένα έργο να σχεδιάζεται στην Κύπρο, δύο αφορούν στον ηλεκτρισμό για μεταφορές ύψους 12,3 εκατομμυρίων ευρώ και μια στα έξυπνα δίκτυα στους σιδηρόδρομους ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης