Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αίτηση της ΔΙΩΡΥΓΑ GAS Α.Ε. στη ΡΑΕ για άδεια FSRU στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας

Αίτηση της ΔΙΩΡΥΓΑ GAS Α.Ε. στη ΡΑΕ για άδεια FSRU στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας
Το προτεινόμενο Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) δεν προβλέπει την απαλλαγή τμήματος ή του συνόλου του από την υποχρέωση παροχής πρόσβασης σε τρίτους.
Αίτηση άδειας για την εγκατάσταση πλωτού τερματικού σταθμού παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και υποθαλάσσιου και χερσαίου αγωγού φυσικού αερίου για τη διοχέτευση του στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) μέσω νέου Μετρητικού Σταθμού, υπέβαλε η εταιρεία ΔΙΩΡΥΓΑ GAS Α.Ε. στη ΡΑΕ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής, το προτεινόμενο Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) δεν προβλέπει την απαλλαγή τμήματος ή του συνόλου του από την υποχρέωση παροχής πρόσβασης σε τρίτους.
Σημειώνει δε, ότι όποιος θεμελιώνει έννομο συμφέρον, δύναται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 30 ημερών από την παρούσα δημοσίευση, να υποβάλλει ενώπιον της ΡΑΕ αντιρρήσεις σχετικά με την υποβληθείσα αίτηση, οι οποίες θα συνοδεύονται από όλα τα αναγκαία στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.

Αρχική δημοσίευση: 28/04/2017 10:57

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης