Ενέργεια

Πυρηνικά τέλος για τη Γερμανία μέχρι το 2022 - «Στροφή» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πυρηνικά τέλος για τη Γερμανία μέχρι το 2022 - «Στροφή» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη σε χρεώσεις    
Η Γερμανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας στην Ευρώπη, ωστόσο βρίσκεται στη 2η θέση πίσω από τη Δανία, ως προς τι πληρώνουν οι Γερμανοί πολίτες για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση, καθώς αποφάσισε σταδιακά να κλείσει όλες τις μονάδες πυρηνικές ενέργειας, προχωρώντας σε εναλλακτικές μορφές, όπως η ηλιακή και η αιολική.
Το 2022 είναι η καταληκτική ημερομηνία όπου θα κλείσουν οι διακόπτες στο τελευταίο πυρηνικό εργοστάσιο και πλέον η ενέργεια στη χώρα θα παράγεται συνδυαστικά είτε μέσω φυσικών πόρων είτε μονάδων λιγνίτη.
Οι πυρηνικές μονάδες καλύπτουν μόλις το 13% της ενέργειας στη Γερμανία κι έτσι η σταδιακή μετάβαση δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στα νοικοκυριά, παρά τις όποιες ανησυχίες που έχουν εκφραστεί.
Φυσικά η μετάβαση σε εναλλακτικές πηγές που θα διοχετεύουν ενέργεια από το βορρά στο νότο, έχει κάποιο κόστος το οποίο θα καταλάβουν οι Γερμανοί πολίτες στους λογαριασμούς τους.
Να σημειωθεί πως αναμένεται το 2017 οι καταναλωτές στη Γερμανία να πληρώσουν περίπου 24 δις ευρώ επιπλέον στο ποσό που θα χρεωθούν για την κατανάλωση τους.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης