Ενέργεια

Ιαπωνία: Συνεχίζεται αμείωτη η πτώση των εισαγωγών LNG

Ιαπωνία: Συνεχίζεται αμείωτη η πτώση των εισαγωγών LNG
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έπεσαν έναντι των 6,02 εκατ. τόνων τον προηγούμενο μήνα και των 6,1 εκατ. τόνων τον Ιανουάριο
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας μειώθηκαν για τρίτο σερί μήνα τον Μάρτιο, με βάση τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
 
Σύμφωνα με το LNG Prime, οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας μειώθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο φτάνοντας τους 5,55 εκατομμύρια τόνους.
 
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έπεσαν έναντι των 6,02 εκατ. τόνων τον προηγούμενο μήνα και των 6,1 εκατ. τόνων τον Ιανουάριο.
 
Πτώση και στις εισαγωγές άνθρακα
 
Οι εισαγωγές άνθρακα της Ιαπωνίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν επίσης τον Μάρτιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 
Οι εισαγωγές άνθρακα μειώθηκαν κατά 10,4% σε 7,63 εκατομμύρια τόνους και η Ιαπωνία πλήρωσε περίπου 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εισαγωγές αυτές, μια μείωση 50,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.
 
Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους Απρίλιος 2023-Μάρτιος 2024, οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 8% σε 64,8 εκατομμύρια τόνους, ενώ οι εισαγωγές άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 13,4% σε 98,1 εκατομμύρια τόνους, δείχνουν τα στοιχεία.
 
Μείωση των λογαριασμών εισαγωγής LNG

Ο λογαριασμός εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου του Μαρτίου ύψους περίπου 3,44 δισ. δολαρίων μειώθηκε κατά 9,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ μειώθηκε κατά 31,7% σε 39,1 δισ. δολάρια κατά την περίοδο Απριλίου 2023-Μαρτίου 2024.
 
Η μέση τιμή των φορτίων spot LNG που παραδόθηκαν στην Ιαπωνία εντός του Μαρτίου, ανεξάρτητα από τον μήνα κατά τον οποίο έγιναν τα συμβόλαια (τιμή βάσει άφιξης) δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή από τη JOGMEC.
 
Η JOGMEC δεν δημοσίευσε τόσο τις μηνιαίες τιμές spot LNG βάσει συμβολαίου όσο και τις μηνιαίες τιμές spot LNG βάσει άφιξης κατά τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς υπήρχαν λιγότερες από δύο εταιρείες που εισήγαγαν spot LNG.
 
Η εταιρεία ανέφερε επίσης σε έκθεσή της αυτή την εβδομάδα ότι η βορειοανατολική ασιατική εκτιμώμενη τιμή spot LNG JKM για την προηγούμενη εβδομάδα (8 Απριλίου- 13 Απριλίου) αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
 
Η τιμή είχε ανοδική τάση λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος και της αύξησης των γεωπολιτικών εντάσεων από τις ρωσικές επιθέσεις στις ουκρανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης στις 11 Απριλίου, ανέφερε η ανακοίνωση.
 
Τα στοιχεία για τα αποθέματα

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε προηγουμένως ότι τα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας για την παραγωγή ενέργειας στις 7 Απριλίου ανήλθαν σε 1,61 εκατομμύρια τόνους, αυξημένα κατά 0,13 εκατομμύρια τόνους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τα αποθέματα να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με το METI.
 
Τα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας για παραγωγή ενέργειας ήταν 1,95 εκατομμύρια τόνοι στις 3 Μαρτίου, 1,71 εκατομμύρια τόνοι στις 10 Μαρτίου, 1,60 εκατομμύρια τόνοι στις 17 Μαρτίου, 1,52 εκατομμύρια τόνοι στις 24 Μαρτίου και 1,48 εκατομμύρια τόνοι στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.
 
Μειωμένες οι παραδόσεις

Όσον αφορά τις αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ιαπωνία τον Μάρτιο, οι παραδόσεις από την Ασία μειώθηκαν κατά 17,6% σε 1,32 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου και οι αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή μειώθηκαν κατά 5,7% σε 622.000 τόνους τον Μάρτιο.
 
Επιπλέον, οι αποστολές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 35,7% σε 577.000 τόνους, ενώ οι παραδόσεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 21,5% σε 325.000 τόνους τον Μάρτιο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης