Ενέργεια

Συνέχεια στην πτώση των τιμών της βενζίνης βλέπουν οι αναλυτές

Συνέχεια στην πτώση των τιμών της βενζίνης βλέπουν οι αναλυτές
Τα αποθέματα βενζίνης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), την Τρίτη σημείωσαν μείωση κατά περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια
Με τις τιμές των καυσίμων να αποτελούν κομβικό στοιχείο της προεκλογικής εκστρατείας για τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, νέες προβλέψεις δείχνουν ότι οι τιμές της βενζίνης, θα υποχωρήσουν νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Σύμφωνα με το Oil Price, η μέση τιμή σε εθνικό επίπεδο για ένα γαλόνι βενζίνης την Τετάρτη (24/4) ήταν 3,66 δολάρια, από 3,667 την Τρίτη, και ίδια με αυτή πριν από μία εβδομάδα, παρά την εαρινή έξαρση που συνήθως προηγείται του Σαββατοκύριακου Memorial Day και της περιόδου αιχμής της οδήγησης.

Ο Patrick De Haan της GasBuddy προέβλεψε στο X (πρώην Twitter) ότι οι τιμές της βενζίνης θα πέσουν ελαφρώς τις επόμενες εβδομάδες, καθώς πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο των διακοπών.

Πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία, ο μέσος όρος ανά γαλόνι βενζίνης σε εθνικό επίπεδο ήταν 3,533 δολάρια, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, όταν ο μέσος όρος ήταν 3,667 δολάρια.

Η γεωπολιτική σκακιέρα

Ενώ οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και στη Μέση Ανατολή, έχουν προκαλέσει κάποια ανησυχία για την προσφορά, η αποκλιμάκωση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ ειδικότερα έχει καταλαγιάσει τις ανησυχίες, με την τιμή του πετρελαίου -το κύριο εισόδημα για τα καύσιμα- να χάνει έδαφος τις τελευταίες ημέρες.

Στις 15:14 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη, το αργό πετρέλαιο τύπου Brent αγωνιζόταν να κρατηθεί λίγο πάνω από το όριο των 88 δολαρίων/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο αναφοράς, West Texas Intermediate (WTI), διαπραγματευόταν κάτω από τα 83 δολάρια ανά βαρέλι.

Το πετρέλαιο κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα νωρίτερα την Τετάρτη, μετά τη δημοσίευση της εβδομαδιαίας έκθεσης αποθεμάτων της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), η οποία έδειξε εκτιμώμενη μείωση κατά 6,4 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 19 Απριλίου, έναντι αύξησης αποθεμάτων κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων.

Τα αποθέματα βενζίνης, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), την Τρίτη σημείωσαν μείωση κατά περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης