Ενέργεια

Ο Trump δεσμεύεται για ακύρωση των κανόνων για τις εκπομπές και ξεπάγωμα των εξαγωγών LNG

Ο Trump δεσμεύεται για ακύρωση των κανόνων για τις εκπομπές και ξεπάγωμα των εξαγωγών LNG


Ζητά στήριξη 1 δισ. δολ. από τους Big Oil  - Συνάντηση με τους CEOs των Venture Global, Cheniere, Chevron, Continental Resources, Exxon και Occidental

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Donald Trump υποσχέθηκε να ακυρώσει δεκάδες περιβαλλοντικούς κανόνες και πολιτικές της κυβέρνησης Biden σε μια συνάντηση με κορυφαία στελέχη πετρελαίου των ΗΠΑ, όπου τους ζήτησε να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προεδρική του εκστρατεία επιστροφής στην Ουάσιγκτον σύμφωνα με την Washington Post την Πέμπτη.

Η Post, επικαλούμενη άγνωστες πηγές που γνωρίζουν για τη συνάντηση τον περασμένο μήνα στη Φλόριντα, ανέφερε ότι ο Trump υποσχέθηκε να τερματίσει τους κανόνες εκπομπών του προέδρου Biden με στόχο την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων και να σταματήσει το πάγωμα στις άδειες για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων ενεργειών.

Ο Trump , ο οποίος ως πρόεδρος ήταν υπέρ του πετρελαίου κατά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε με τα κορυφαία στελέχη του κλάδου στο Mar-a-Lago Club του τον Απρίλιο για να ακούσει τα παράπονα της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου, η οποία επέκρινε συνεχώς την ενεργειακή πολιτική του Προέδρου Joe Biden, που επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών και στην προώθηση καθαρών πηγών ενέργειας ανέφερε το Oil Price.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Mar-a-Lago, ο Trump δεσμεύτηκε, εάν εκλεγεί, να αντιστρέψει αμέσως πολλές από τις ενεργειακές και κλιματικές πολιτικές του Προέδρου Biden, συμπεριλαμβανομένων των εντολών για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV), πρωτοβουλίες για την αιολική ενέργεια και άλλους κανονισμούς που ισχύουν για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των ΗΠΑ στα οποία η βιομηχανία αντιτίθεται.

Ο Trump είπε στους διευθύνοντες συμβούλους ότι το να δώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα ήταν μια «συμφωνία» για αυτούς, σύμφωνα με την έκθεση. Οι προσκεκλημένοι ήταν οι CEO της Venture Global, της Cheniere Energy καθώς και εκπρόσωποι των Chevron, Continental Resources, Exxon και Occidental Petroleum σύμφωνα με το Reuters.

Οι κανόνες για τις εκπομπές

Ο Trump, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Biden στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, έχει δεσμευτεί να αναιρέσει μεγάλο μέρος του έργου του Δημοκρατικού προέδρου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ο Biden έχει διαφημίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για το κλίμα - συμπεριλαμβανομένων των κανόνων των εκπομπών - ως καλές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την οικονομία, κάτι που αποτελεί παράγοντα για την επανεκλογή του.
Στη συνάντηση στο ιδιωτικό κλαμπ του Trump, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία είπε επίσης ότι θα δημοπρατήσει περισσότερες μισθώσεις για γεωτρήσεις πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και θα αντιστρέψει τους περιορισμούς γεωτρήσεων στην Αρκτική της Αλάσκας, ανέφερε η Post. Επανέλαβε επίσης τα παράπονά του για την αιολική ενέργεια, πρόσθεσε.

Ο κλάδος έχει αντιταχθεί στην πραγματικότητα σε όλες σχεδόν τις πολιτικές της κυβέρνησης Biden, για την ενέργεια και το κλίμα.

Ετοιμάζουν εκτελεστικά διατάγματα

Η Politico ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι στελέχη και δικηγόροι της βιομηχανίας πετρελαίου συντάσσουν εκτελεστικά διατάγματα που θα παρουσιαστούν στον Donald Trump εάν κερδίσει άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία αναφέρει μερικούς από τους εμπλεκόμενους αλλά χωρίς να αναφέρει ονόματα, η βιομηχανία ανησυχεί ότι «η εκστρατεία Trump θα μπορέσει να επικεντρωθεί σε ενεργειακά ζητήματα όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών» και ότι ο ίδιος ο Trump μπορεί να είναι πολύ αποσπασμένος για να επικεντρωθεί ενέργεια.
Οι εκτελεστικές διαταγές που συντάσσονται επικεντρώνονται στη μείωση του κόστους γεώτρησης, στην υποστήριξη περισσότερων εξαγωγών φυσικού αερίου και στην αύξηση του αριθμού των προσφερόμενων μισθώσεων υπεράκτιων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης