Ενέργεια

Σε άνοδο τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης

Σε άνοδο τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης
Τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 320.000 βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου κατά 2,48 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).

Για την προηγούμενη εβδομάδα, το API ανέφερε πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 3,104 εκατομμύρια βαρέλια.

Σύμφωνα με το Oil Price, την Τρίτη, το Υπουργείο Ενέργειας (DoE) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια στις 17 Μαΐου.

Τα αποθέματα ανέρχονται πλέον σε 368,8 εκατομμύρια βαρέλια - το υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά πολύ κάτω από τα 656 εκατομμύρια βαρέλια που υπήρχαν τον Ιούνιο του 2020.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονταν πτωτικά πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων του API, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του γεωπολιτικού πριμ που υπήρχε στην αγορά έχει πλέον εξατμιστεί.         

Οι τιμές brent και WTI  

Νωρίτερα, το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν με πτώση 0,74 δολάρια την ημέρα στα 82,89 δολάρια -περίπου 0,40 δολάρια ανά βαρέλι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό αναφοράς WTI διαπραγματευόταν επίσης με πτώση 0,93% στην ημέρα στα 79,06 δολάρια-πάνω περίπου 1 δολάριο ανά βαρέλι από αυτή τη στιγμή την περασμένη εβδομάδα.   

Αυξημένα τα αποθέματα βενζίνης

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν και αυτή την εβδομάδα, κατά 2,088 εκατ. βαρέλια, υπερκαλύπτοντας την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας κατά 1,269 εκατ. βαρέλια.

Την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα βενζίνης ήταν περίπου 1% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 320.000 βαρέλια, αντισταθμίζοντας την αύξηση κατά 349.000 βαρέλια της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα αποστάγματα ήταν 7% κάτω από το μέσο όρο πενταετίας για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης