Ναυτιλία

Νέα συνάντηση Κουρουμπλή με τελωνειακούς και ναυτικούς πράκτορες για τον ΟΛΘ τη Δευτέρα

Νέα συνάντηση Κουρουμπλή με τελωνειακούς και ναυτικούς πράκτορες για τον ΟΛΘ τη Δευτέρα
Αποφασίστηκε νέα συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί λύση και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού
upd «Είμαστε κοντά στο να βρούμε λύση», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, για το θέμα της νυκτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του ΟΛΘ και την εξαγγελθείσα από την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων κατάργησή της από τις 16 Σεπτεμβρίου.
«Είχαμε συνάντηση σήμερα το πρωί με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τους τελωνειακούς και τους ναυτιλιακούς πράκτορες. Ο στόχος είναι να βρεθεί λύση στην εξαγγελία των τελωνειακών για απεργίες στην πύλη 16. Προσπαθούμε να βρούμε μία προσωρινή λύση, γιατί αυτό το καθεστώς ίσχυε τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα η διοίκηση αυτή είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, είναι πολύ κοντά για να παραδώσει και δεν μπορεί να γίνουν αυτά που ζητάνε οι τελωνειακοί, μπορεί όμως σε ένα πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας να βρούμε κάποια λύση», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ.
Σημείωσε, ακόμη, πως τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει πάλι συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείου.
Νωρίτερα:
Για το ίδιο θέμα -την ομαλή λειτουργία του λιμανιού του ΟΛΘ- είχε συναντήσεις χθες ο κ.Κουρουμπλής με τους τελωνειακούς και ναυτικούς πράκτορες στον ΟΛΘ.

Οι τελωνειακοί έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στον ΟΛΘ, με αποτέλεσμα τα προς εξαγωγή κοντέινερ να μην αποθηκεύονται στο λιμάνι.
Τόνισαν ότι επηρεάζεται αρνητικά η δουλειά τους- και είχαν μάλιστα αποφασίσει να διακόψουν τη νυχτερινή βάρδια στην πύλη 16 - κάτι το οποίο, όμως, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δουλειά των ναυτικών πρακτόρων, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία του λιμανιού.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός δήλωσε ότι συνομίλησε ξεχωριστά και με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με τους τελωνειακούς και με τους ναυτικούς πράκτορες, και όπως είπε, του εξέθεσαν το πρόβλημα όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας από την πλευρά του.
(Αρχική δημοσίευση:9/9 10:28)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης