Ναυτιλία

Μπανγκλαντές: Trafigura και Gunvor στη shortlist για τα πλωτά τερματικά LNG

Μπανγκλαντές: Trafigura και  Gunvor στη shortlist για τα πλωτά τερματικά LNG
Οι Trafigura και Gunvor έχουν επιλεγεί μεταξύ 13 εταιρειών για δύο τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG των 200 εκατομμυρίων κυβικών ποδών / ημέρα
Το Μπαγκλαντές έχει συμπεριλάβει σε λίστα με τους παγκόσμιους trader εμπορευμάτων τις Trafigura και Gunvor προκειμένου να οργανώσουν την εγκατάσταση δύο πλωτών τερματικών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) το 2018 καθώς η χώρα μετατρέπεται σε σημαντικό καταναλωτή LNG.
"Οι Trafigura και Gunvor έχουν επιλεγεί μεταξύ 13 εταιρειών για δύο τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG των 200 εκατομμυρίων κυβικών ποδών / ημέρα", δήλωσε σε Reuters ο διευθυντής του τμήματος LNG της κρατικής εταιρείας ενέργειας Petrobangla.
Η Petrobangla θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τις εταιρείες και οι συμφωνίες θα οριστικοποιηθούν, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, το Μπαγκλαντές θέλει τα τερματικά, που είναι γνωστά και ως Floating Storage and Regasification Units (FSRU), να εγκατασταθούν το 2018.
Η Gunvor θα χρησιμοποιήσει φορτηγίδα FSRU που θα παρασχεθεί από τη βελγική ναυτιλιακή εταιρεία Exmar, η οποία θα ταιριάζει στις ρηχές συνθήκες του λιμανιού του Chittagong στο νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές όπου θα βρίσκονται οι δύο τερματικοί σταθμοί, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης