Ναυτιλία

Λαθραία καύσιμα βρέθηκαν στο πλοίο που έκανε απάντληση από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

Λαθραία καύσιμα βρέθηκαν στο πλοίο που έκανε απάντληση από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κατασχέθηκε το πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά
Για λαθρεμπόριο καυσίμων συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που πραγματοποιούσε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «Αγ. Ζώνη ΙΙ».
Πρόκειται για το πλοίο «ΛΑΣΣΑΙΑ», που ανήκει στην εταιρεία Mare Hellas, το ποίο κατασχέθηκε καθώς μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι είχε περίπου 100 τόνους πετρελαίου το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Τα καύσιμα  εντοπίστηκαν στα διπύθμενα του πλοίου.
Η εταιρεία δήλωσε στο υπουργείο Ναυτιλίας ότι υπήρχε διαρροή από τις δεξαμενές  του πλοίου προς τους χώρους όπου βρίσκονται τα σεντινόνερα όπου και βρέθηκε η ποσότητα των λαθραίων καυσίμων. Η έρευνα έγινε όταν το πλοίο αποσύρθηκε από τη διαδικασία απάντλησης του και κατέπλευσε  στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. για να αδειάσει το περιεχόμενό του, αυτό δηλαδή που είχε αντλήσει από τις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου.
Το  «Lassea» παραμένει στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ χωρίς να έχει αδειάσει το περιεχόμενό του
Ο  πλοίαρχος και ο α' μηχανικός του «Lassea συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν το μεσημέρι στα δικαστήρια του Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης